Poctivá citronová limonáda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

K létu patří nejrůznější formy osvěžení a jedním z nich je i domácí limonáda. Podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si můžete připravit originální citronádu, do které přijde vedle citronové dužniny i samotná kůra naložená v cukru. Základní směs na citronádu připravíte rozmixováním obou těchto surovin, následným smícháním a propasírováním vzniklé hmoty přes jemné síto. Vše pak můžete zalít sodovkou a ozdobit kostkami ledu, nebo zamrazit a použít jako citronový sirup ve formě ledové tříště, kdykoliv budete mít chuť.

Tagy

Nápoje

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg bio citrony
  • 210 g krupicový cukr
  • na ozdobu čerstvá máta
  • 2,5 l perlivá voda

Orientační nutriční hodnoty

Energie

381 kJ / 91 kcal

Bílkoviny

0,20 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,20 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

24,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bio citrony dobře omyjeme a škrabkou na brambory oloupeme žlutou kůru. Slupky vložíme do misky, přisypeme cukr a necháme pár minut odležet.

02.Oloupané ovoce okrájíme tak, abychom se zbavili veškeré bílé dužniny.

Okrajujte důkladně. Bílá dužnina je hořká a mohla by limonádu chuťově pokazit.

03.Okrájené ovoce nakrájíme na silnější plátky, zbavíme pecek v tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. 

04.Kůru s cukrem v elektrickém sekáčku důkladně rozmixujeme a přidáme k citronové dužnině. Znovu vše dohromady tyčovým mixérem promixujeme. Celou směs propasírujeme přes jemné sítko.

05.Pokud spěcháme, můžeme směs rovnou nalít do skleničky, zalít vychlazenou sodovkou dle chuti, ozdobit mátou a ledem a ihned podávat.

06.Pokud máme trochu času, doporučujeme připravenou směs nalít do nádoby vhodné do mrazničky a alespoň 3 hodiny zamrazit.

K mražení skvěle poslouží tvořítka na led. Díky nim bude směs kdykoli v mrazničce připravená ihned k použití v potřebném množství. Takto skladujeme až několik týdnů.

07.Zmraženou směs vytáhneme, necháme lehce povolit a servírujeme. Do sklenice nandáme množství dle chuti, přidáme čerstvou mátu, sodovku, brčko a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo