Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
K létu patří nejrůznější formy osvěžení a jedním z nich je i domácí limonáda. Podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si můžete připravit originální citronádu, do které přijde vedle citronové dužniny i samotná kůra naložená v cukru. Základní směs na citronádu připravíte rozmixováním obou těchto surovin, následným smícháním a propasírováním vzniklé hmoty přes jemné síto. Vše pak můžete zalít sodovkou a ozdobit kostkami ledu, nebo zamrazit a použít jako citronový sirup ve formě ledové tříště, kdykoliv budete mít chuť.
Energie
381 kJ / 91 kcal
Bílkoviny
0,20 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,20 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
24,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bio citrony dobře omyjeme a škrabkou na brambory oloupeme žlutou kůru. Slupky vložíme do misky, přisypeme cukr a necháme pár minut odležet.
02.Oloupané ovoce okrájíme tak, abychom se zbavili veškeré bílé dužniny.
Okrajujte důkladně. Bílá dužnina je hořká a mohla by limonádu chuťově pokazit.
03.Okrájené ovoce nakrájíme na silnější plátky, zbavíme pecek v tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
04.Kůru s cukrem v elektrickém sekáčku důkladně rozmixujeme a přidáme k citronové dužnině. Znovu vše dohromady tyčovým mixérem promixujeme. Celou směs propasírujeme přes jemné sítko.
05.Pokud spěcháme, můžeme směs rovnou nalít do skleničky, zalít vychlazenou sodovkou dle chuti, ozdobit mátou a ledem a ihned podávat.
06.Pokud máme trochu času, doporučujeme připravenou směs nalít do nádoby vhodné do mrazničky a alespoň 3 hodiny zamrazit.
K mražení skvěle poslouží tvořítka na led. Díky nim bude směs kdykoli v mrazničce připravená ihned k použití v potřebném množství. Takto skladujeme až několik týdnů.
07.Zmraženou směs vytáhneme, necháme lehce povolit a servírujeme. Do sklenice nandáme množství dle chuti, přidáme čerstvou mátu, sodovku, brčko a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT