Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Chladivý drink – ať už alkoholický, nebo nealkoholický – je to nejlepší, čím si můžete zpříjemnit horký letní den. 😎 Pokud si ale chcete udělat ještě o kousek větší radost, nebo zapůsobit na své hosty, nepřipravujte ho s obyčejným ledem, ale s ledovými kostkami se zmraženým ovocem a jedlými květy! 🌼 Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod, ve kterém vám prozradí, proč byste měli vodu před zamrazením převařit, a naučí vás kromě jiného i jak připravit ozdobné ledové kytičky z plátků citronu či limety.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Předem si uvaříme vodu a necháme ji zcela vychladnout, ideálně vychladit v lednici.
Když vodu převaříte, získáte čirý led. Obyčejná voda tvoří neprůhledné kostky.
02.Vybrané formičky na led připravíme tak, že do nich nalijeme trochu vody a dáme zamrznout. Tím zabráníme propadnutí těžkého ovoce rovnou na dno formičky. Lehká kvítka můžeme v troše vody nejprve nechat přimrznout a později dolít, aby naopak neplavala.
03.Na zamrzlý základ umístíme drobné či pokrájené ovoce, bylinky či jedlé květy a zalijeme vychlazenou převařenou vodou. Necháme zmrznout.
Jedlé květy koupíte ve specializovaných obchodech. Stejně dobře si ale můžete nasbírat jedlá kvítka na své zahrádce. Skvěle se hodí sedmikrásky, macešky, květy černého bezu nebo další kvítka, o kterých víte, že jsou jedlá a nebyla chemicky ošetřená.
04.Hodí se větší silikonová forma na led s otvory 4×4 cm a tentokrát nepřipravujeme namražené dno. Chceme, aby plátky dosáhly na úplné dno formy.
05.Bio citrony či limetky dobře umyjeme, odkrojíme špičky a nakrájíme velmi tenké plátky. Semínka vyndáme. Plátky naskládáme do řady, aby se částečně překrývaly a z jedné strany na druhou smotáme do citrusové růžičky. Růžičku opatrně umístíme do formy a pokud plátky trochu trčí ven, není to na škodu.
Pomeranče jsou moc velké, pokud ovšem máte dostatečně velké formy, můžete použít i je.
06.Zalijeme vychlazenou převařenou vodou. Necháme zmrznout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT