Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Čerstvé těstoviny s krevetami a fenyklem

Nejenom na Silvestra (nebo Nový rok) oceníte recepty, které jsou jednak rychle hotové a které vás navíc příliš nezatíží. Jedním z nich jsou i těstoviny s krevetami a fenyklem podle návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Zjistíte, jak připravit omáčku z již zmiňovaného fenyklu, krevet, ale také bílého vína, smetany a bazalky. Uvařené těstoviny pak stačí s omáčkou už jen smíchat a můžete podávat! Hotovo budete mít už za pár minut, takže pokud si chcete s receptem více pohrát, připravte si na něj domácí těstoviny.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g čerstvé těstoviny pappardelle Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × fenykl
  • 4 × stroužky česnek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 g syrové krevety
  • 8 × cherry rajčata
  • 50 ml suché bílé víno Soave
  • 200 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
  • 1 × snítka bazalka
  • 50 g parmazán Parmiggiano Reggiano Italiamo
  • 1 × bio citron (kůra)

POSTUP

Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a průběžně mícháme.

Ve wok pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém opražíme čerstvý fenykl nakrájený na proužky a nadrobno nasekaný česnek. Osolíme a opepříme.

Čerstvé očištěné krevety přidáme k fenyklu, krátce orestujeme, doplníme o čtvrtky cherry rajčat a zastříkneme bílým vínem.

Tip: Jak očistit krevety se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Krátce provaříme, aby se odpařil alkohol a zalijeme smetanou. Ochutíme natrhanými lístky bazalky a přendáme do omáčky čerstvě uvařené těstoviny.

Několikrát prohodíme a máme hotovo.

Nandáme na talíř a každou porci zasypeme strouhaným parmazánem, doplníme čerstvě nastrouhanou kůrou z bio citronu a fenyklovou natí.

Tip: Fenyklovou nať si připravte hned na začátku při krájení fenyklové bulvy. Najdete ji na vrchní části koupeného fenyklu a vzhledem připomíná kopr.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU