Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Buřty na pivu z kotlíku

Buřty na pivu jsou oblíbená kempová specialita, kterou má rád skoro každý. Připravte si ji autenticky v kotlíku nad ohněm a dopřejte si čerstvý vzduch a vůni pomalu hořícího dřeva. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přesně tuhle pochoutku. Budete potřebovat samozřejmě špekáčky a spoustu zeleniny a koření – papriku (čerstvou i mletou), rajčata nebo chilli. A co samozřejmě nesmí chybět, je pivo, kterým můžete podlévat, ale rozhodně se hodí i k zapíjení.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g uzený špek
  • 3 × červená cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 kg špekáčky
  • 4 × bobkový list
  • 1 × červená paprika
  • 1 × pálivá paprička
  • 30 g čerstvý rozmarýn
  • pepř
  • sůl
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice
  • 200 g sekaná rajčata
  • 1 × lžíce uzená mletá paprika
  • 500 ml pivo Granát 11° Argus

POSTUP

Uzený špek nakrájíme na kostky a v kotlíku nad ohněm vyškvaříme. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek, zamícháme, krátce orestujeme a přidáme špekáčky nakrájené na špalíčky.

Tip: Pár špekáčků si nechte stranou a opečte klasicky na ohni. Položíte je až jako bonus na hotové jídlo.

Jako další přidáme obě papriky nakrájené na nudličky, nasekaný rozmarýn, pepř, trochu soli a hořčici. 

Tip: Solte opatrně! Mějte na paměti, že špekáčky jsou již slané.

Zarestujeme a doplníme sekanými rajčaty, mletou paprikou a podlijeme pivem. Průběžně mícháme a svaříme na potřebnou konzistenci.

Servírujeme porci buřtů na pivu, na kterou ideálně umístíme na ohni opečený špekáček.

Tip: Do receptu skvěle zužitkujete i zbylé špekáčky opečené předchozí den.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 850 kcal, 25 g bílkovin, 15 g sacharidů, 75 g tuků

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.