Buřty na pivu z kotlíku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Buřty na pivu jsou oblíbená kempová specialita, kterou má rád skoro každý. Připravte si ji autenticky v kotlíku nad ohněm a dopřejte si čerstvý vzduch a vůni pomalu hořícího dřeva. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přesně tuhle pochoutku. Budete potřebovat samozřejmě špekáčky a spoustu zeleniny a koření – papriku (čerstvou i mletou), rajčata nebo chilli. A co samozřejmě nesmí chybět, je pivo, kterým můžete podlévat, ale rozhodně se hodí i k zapíjení.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g uzený špek
  • 3 × červená cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 kg špekáčky
  • 4 × bobkový list
  • 1 × červená paprika
  • 1 × pálivá paprička
  • 30 g čerstvý rozmarýn
  • pepř
  • sůl
  • 1 × lžíce plnotučná hořčice
  • 200 g sekaná rajčata
  • 1 × lžíce uzená mletá paprika
  • 500 ml pivo Granát 11° Argus

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 667 kJ / 637 kcal

Bílkoviny

24,20 g

Tuky

49,80 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

4,20 g

Sacharidy

18,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Uzený špek nakrájíme na kostky a v kotlíku nad ohněm vyškvaříme. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek, zamícháme, krátce orestujeme a přidáme špekáčky nakrájené na špalíčky.

Pár špekáčků si nechte stranou a opečte klasicky na ohni. Položíte je až jako bonus na hotové jídlo.

02.Jako další přidáme obě papriky nakrájené na nudličky, nasekaný rozmarýn, pepř, trochu soli a hořčici. 

Solte opatrně! Mějte na paměti, že špekáčky jsou již slané.

03.Zarestujeme a doplníme sekanými rajčaty, mletou paprikou a podlijeme pivem. Průběžně mícháme a svaříme na potřebnou konzistenci.

04.Servírujeme porci buřtů na pivu, na kterou ideálně umístíme na ohni opečený špekáček.

Do receptu skvěle zužitkujete i zbylé špekáčky opečené předchozí den.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo