Kuchyně
Česká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Buřty na pivu jsou oblíbená kempová specialita, kterou má rád skoro každý. Připravte si ji autenticky v kotlíku nad ohněm a dopřejte si čerstvý vzduch a vůni pomalu hořícího dřeva. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na přesně tuhle pochoutku. Budete potřebovat samozřejmě špekáčky a spoustu zeleniny a koření – papriku (čerstvou i mletou), rajčata nebo chilli. A co samozřejmě nesmí chybět, je pivo, kterým můžete podlévat, ale rozhodně se hodí i k zapíjení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 667 kJ / 637 kcal
Bílkoviny
24,20 g
Tuky
49,80 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
4,20 g
Sacharidy
18,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Uzený špek nakrájíme na kostky a v kotlíku nad ohněm vyškvaříme. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek, zamícháme, krátce orestujeme a přidáme špekáčky nakrájené na špalíčky.
Pár špekáčků si nechte stranou a opečte klasicky na ohni. Položíte je až jako bonus na hotové jídlo.
02.Jako další přidáme obě papriky nakrájené na nudličky, nasekaný rozmarýn, pepř, trochu soli a hořčici.
Solte opatrně! Mějte na paměti, že špekáčky jsou již slané.
03.Zarestujeme a doplníme sekanými rajčaty, mletou paprikou a podlijeme pivem. Průběžně mícháme a svaříme na potřebnou konzistenci.
04.Servírujeme porci buřtů na pivu, na kterou ideálně umístíme na ohni opečený špekáček.
Do receptu skvěle zužitkujete i zbylé špekáčky opečené předchozí den.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT