Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Brownies

Brownies můžeme s jistotou zařadit mezi ty nejčokoládovější dezerty na světě. O brownies podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse to můžeme říct téměř s jistotou, protože na jeden plech tohoto dezertu padne celé půlkilo hořké čokolády. Naučíte se, jak brownies připravit tak, aby byly upečené, ale přesto stále měkké a vlahé uvnitř. Dozvíte se také, jak tento dezert ozvláštnit, například silnou černou kávou nebo slanými buráky, které vykouzlí v kombinaci se sladkou čokoládou překvapivý chuťový zážitek. Nakonec se už musíte akorát ovládnout, abyste si na celé várce nesmlsli na jedno jediné posezení.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 6 × vajec „M“
  • 12 g soli
  • 2 × lžíce vanilkového extraktu
  • 100 ml silné kávy
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 g holandského kakaa
  • 240 g hladké mouky
  • 500 g hořké čokolády (70 % kakaové hmoty)
  • 200 g restovaných solených arašídů
  • pečicí forma (25×30 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Rozpuštěné máslo a třtinový cukr vyšleháme do pěny. Následně během šlehání postupně přidáme vajíčka, sůl, vanilkový extrakt a silnou studenou kávu. Ručně přimícháme zbylý cukr, kakao, mouku a na kousky nasekanou hořkou čokoládu. Důkladně promícháme a vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.

Těsto hojně posypeme restovanými solenými arašídy a pečeme v troubě rozehřáté na 175 °C 30 minut.

Tip: Nenechte se zmást. Brownies jsou hotové, i když je střed šťavnatý a vypadá nedopečený. Takové hutné a syté mají ze své podstaty být.

Krájíme až po vychladnutí a podáváme se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo domácí vanilkovou zmrzlinou.

Tip: Jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU