Markéta Krajčovičová
Doba přípravy45 min.

Brownies s jogurtem

Jedním z typických amerických moučníků je brownies - moučník plný čokolády. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hořké čokolády na vaření Belbake
  • bílá čokoláda na vaření Belbake na ozdobení
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička soli Castello
  • 6 lžíce másla Pilos
  • 250 g cukru krystal Castello (nebo dle chuti)
  • 70 g holandského kakaa Castello
  • 500 ml bílého jogurtu Pilos (obsah tuku 3 %)
  • 1 lžička vanilkového extraktu *
  • hrubá mouka Castello na vysypání formy
  • forma na pečení
  • kuchyňský robot

POSTUP

Brownies s jogurtem

V menší misce smícháme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Ve vodní lázni rozpustíme asi 100 g na kousky nalámané hořké čokolády. Mezitím v robotu vyšleháme máslo s cukrem krystal. K této směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu a přidáme kakao, jogurt, 1 lžičku vanilkového extraktu a důkladně promícháme. Nakonec přisypeme mouku a zbytek na kousky nalámané čokolády. Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme vzniklé těsto a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.

Servírování

Vychladlé brownies vyklopíme, nakrájíme a servírujeme ozdobené hoblinkami z bílé čokolády, které vytvoříme pomocí škrabky.

TIP

Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Markéta ukáže, jak připravit vanilkový extrakt.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU