Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Talíř plný středomořských chutí v podobě rajčat a sýru feta s jemnými bramborovými noky. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse inspirovaný řeckou kuchyní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do menšího pekáče vložíme celá cherry rajčata bez stopek, cibuli nakrájenou na větší kusy, celé oloupané stroužky česneku, ochutíme oreganem a lístky rozmarýnu, přidáme sýr feta v celku, osolíme, opepříme, ochutíme chilli a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 220 °C. Rajčata by měla mít po této době lehce zlatavou barvu a sýr by se měl roztékat. Ke konci pečení můžeme snížit teplotu na 180 °C.
02.Jakmile jsou rajčata hotová a sýr zlatavý, všechno rozmačkáme šťouchadlem. Omáčku můžeme rozmixovat.
03.Bramborové noky vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 2 minuty.
Bramborové noky můžete připravit i domácí, recept najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
04.Omáčku vlijeme do hrnce a zahřejeme. Přidáme uvařené noky a necháme krátce dovařit. Můžeme ještě dochutit solí, pepřem a chilli.
05.Podáváme v hlubším talíři, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme snítkou bazalky.
Omáčka se hodí i k těstovinám. Pokud Vám zbyde, je skvělá i na studeno jako dip s bagetou nebo focacciou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT