Máte rádi kuřecí špízy? Pak musíte vyzkoušet kuřecí souvlaki podle Romana Pauluse. Grilujte v řeckém stylu a budete si připadat jako na dovolené u moře.
Máte rádi kuřecí špízy? Pak musíte vyzkoušet kuřecí souvlaki podle Romana Pauluse. Grilujte v řeckém stylu a budete si připadat jako na dovolené u moře.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a v míse smícháme s prolisovaným česnekem, skořicí citronovou šťávou, oreganem, římským kmínem, citronovou kůrou, koriandrem a sladkou paprikou. Zakápneme olivovým olejem, dobře promícháme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
2. Marinované maso osolíme, jednotlivé kousky masa položíme na prkénko vedle sebe a napíchneme na 2 jehly nebo špejle. Grilujeme z obou stran. Nejprve necháme maso zatáhnout, poté dopečeme v mírnější zóně.
3. Podáváme s nakrájeným ledovým salátem, tzaziki, plátky rajčat, červenou cibulí nakrájenou na nudličky a pita chlebem.
Tip: Tzaziki připravíte podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 899 kcal, 51 g bílkovin, 127 g sacharidů, 20 g tuků.