Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí souvlaki

Máte rádi kuřecí špízy? Pak musíte vyzkoušet kuřecí souvlaki podle Romana Pauluse. Grilujte v řeckém stylu a budete si připadat jako na dovolené u moře.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

Marináda:

  • 4 × stroužek česnek
  • 0,5 × lžička mletá skořice Kania
  • 1 × citron (kůra a šťáva)
  • 2 × lžíce sušené oregano
  • 1 × lžička mletý římský kmín
  • 1 × lžička mletý koriandr
  • 1 × lžička sladká mletá paprika Kania
  • 4 × lžíce extra panenský olivový olej Eridanous
  • sůl Kania

Podávání:

  • 1 × hlávka ledový salát
  • 400 g tzatziki
  • 180 g rajčata
  • 130 g červená cibule
  • 4 × pita chléb
  • mísa
  • gril
  • lis na česnek
  • špejle nebo jehly na špíz

POSTUP

1. Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a v míse smícháme s prolisovaným česnekem, skořicí citronovou šťávou, oreganem, římským kmínem, citronovou kůrou, koriandrem a sladkou paprikou. Zakápneme olivovým olejem, dobře promícháme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat. 

2. Marinované maso osolíme, jednotlivé kousky masa položíme na prkénko vedle sebe a napíchneme na 2 jehly nebo špejle. Grilujeme z obou stran. Nejprve necháme maso zatáhnout, poté dopečeme v mírnější zóně. 

3. Podáváme s nakrájeným ledovým salátem, tzaziki, plátky rajčat, červenou cibulí nakrájenou na nudličky a pita chlebem. 

Tip: Tzaziki připravíte podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 899 kcal, 51 g bílkovin, 127 g sacharidů, 20 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.