Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Bezlepkové hrnečkové knedlíky

Výborný houskový knedlík se dá připravit i zcela bez lepku – jak to dělá například šéfkuchař Roman Paulus. Potřebovat budete na kostičky nakrájené bezlepkové pečivo a bezlepkovou mouku. Aby byly knedlíčky krásně nadýchané a chuťově bezvadné, přidává se do těsta i trocha muškátového oříšku a našlehané vaječné bílky. A to nejlepší – knedlíky se vaří v páře v hrnečcích vymazaných sádlem, takže jednoduchá příprava je zaručena!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce máslo
  • 350 g bezlepkový chléb
  • sůl
  • 80 g bezlepková mouka + na vysypání hrnečků
  • 2 × vejce „M“
  • 250 ml plnotučné mléko
  • listová petržel
  • muškátový oříšek
  • na vymazání máslo

POSTUP

V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme bezlepkový chléb nakrájený na kostičky, osolíme a opečeme dozlatova.

V míse smícháme bezlepkovou mouku, žloutky a mléko a přidáme opečený chléb. 

Tip: Každá bezlepková mouka je jiná, proto bude nutné přizpůsobit množství přidávané tekutiny.

Přidáme nasekanou listovou petržel, hustý sníh z bílků a nastrouhaný muškátový oříšek a zamícháme.

Hrnečky vymažeme změklým sádlem, vysypeme bezlepkovou moukou a naplníme připraveným těstem. Vaříme pod pokličku ve vodní lázni asi 35 minut. Po uvaření necháme 3–4 minuty odležet, vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 529 kcal, 11 g bílkovin, 61 g sacharidů, 26 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.