Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Arancini se sýrem

Italská kuchyně se kromě hromady výjimečných chutí vyznačuje i tím, že se zásadně neplýtvá! I tak vznikly arancini, tedy krokety ze zbylého rizota plněné všemožnými dobrotami. Recept na jednu z variací natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se můžete dát do vaření! Arancini můžete naplnit stejně jako šéfkuchař gorgonzolou, ale také třeba mozzarellou nebo mletým masem. Zkrátka vším, co vám přijde pod ruku. Rýžové kuličky s náplní pak stačí už jen obalit v trojobalu a za pár minut smažení si začít pochutnávat! Jen tak, nebo třeba s rajčatovým pestem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • rizoto zbylé od oběda
  • gorgonzola
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce „M“
  • 100 g strouhanky
  • rostlinný olej
  • rajčatové pesto

POSTUP

Na Arancini použijeme rizoto, které nám zbylo z předchozího dne. Různá rizota dodají Arancini různé příchutě. Případně si můžeme připravit i čerstvé rizoto dle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ze studeného rizota vytvarujeme kuličku, kterou naplníme kouskem gorgonzoly.

Tip: V Itálii se tradičně plní restovaným masem. Zkuste třeba podle ragú z receptu Kuchyně Lidlu zde.

Kuličky obalíme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a podáváme například s rajčatovým pestem, pokapané olivovým olejem a doplněné lístkem petržele.

Podávat můžeme teplé, vlažné nebo i studené.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU