Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na Arancini použijeme rizoto, které nám zbylo z předchozího dne. Různá rizota dodají Arancini různé příchutě. Případně si můžeme připravit i čerstvé rizoto dle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ze studeného rizota vytvarujeme kuličku, kterou naplníme kouskem gorgonzoly.
Tip: V Itálii se tradičně plní restovaným masem. Zkuste třeba podle ragú z receptu Kuchyně Lidlu zde.
Kuličky obalíme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a podáváme například s rajčatovým pestem, pokapané olivovým olejem a doplněné lístkem petržele.
Podávat můžeme teplé, vlažné nebo i studené.