Žitný kváskový chleba se špaldovou moukou

play Přehrát video recept
Žitný kváskový chleba se špaldovou moukou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Chtěli byste si upéct domácí chléb? Je to snadné. Zejména podle přehledného receptu od šéfkuchaře Romana Pauluse. Pod jeho vedením se naučíte, jak připravit těsto (ochucené jen kmínem a solí) na žitno-špaldový kváskový chléb i jak správně vytvarovat bochánek. Roman Paulus také prozradí své tipy na kynutí v teple i v lednici. Nakonec si budete moct pochutnat na výborném hutnějším celozrnném chlebu. Největší radost vám udělá jen tak s máslem a solí, s podmáslím nebo s oblíbenou pomazánkou – třeba škvarkovou.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 100 kJ / 2 175 kcal

Bílkoviny

81,60 g

Tuky

14,20 g

Vláknina

86,30 g

Sůl

18,00 g

Sacharidy

479,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Veškeré suroviny smícháme dohromady a necháme asi 5 minut zapracovat v robotu. Poté z těsta vypracujeme bochánek a vložíme ho do chlebové ošatky. Necháme ideálně přes noc v chladné místnosti vykynout.

Jak připravit domácí žitný kvásek se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Rozpálíme troubu i plech. Na rozpálený plech vyklopíme nakynutý bochník a vkládáme do rozehřáté trouby na 250 °C, pečeme 20 minut, poté dopečeme při 200 °C dalších 20 minut. V troubě máme po celou dobu pečení mističku s vodou.

03.Podáváme s máslem a solí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo