Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Chtěli byste si upéct domácí chléb? Je to snadné. Zejména podle přehledného receptu od šéfkuchaře Romana Pauluse. Pod jeho vedením se naučíte, jak připravit těsto (ochucené jen kmínem a solí) na žitno-špaldový kváskový chléb i jak správně vytvarovat bochánek. Roman Paulus také prozradí své tipy na kynutí v teple i v lednici. Nakonec si budete moct pochutnat na výborném hutnějším celozrnném chlebu. Největší radost vám udělá jen tak s máslem a solí, s podmáslím nebo s oblíbenou pomazánkou – třeba škvarkovou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 100 kJ / 2 175 kcal
Bílkoviny
81,60 g
Tuky
14,20 g
Vláknina
86,30 g
Sůl
18,00 g
Sacharidy
479,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Veškeré suroviny smícháme dohromady a necháme asi 5 minut zapracovat v robotu. Poté z těsta vypracujeme bochánek a vložíme ho do chlebové ošatky. Necháme ideálně přes noc v chladné místnosti vykynout.
Jak připravit domácí žitný kvásek se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Rozpálíme troubu i plech. Na rozpálený plech vyklopíme nakynutý bochník a vkládáme do rozehřáté trouby na 250 °C, pečeme 20 minut, poté dopečeme při 200 °C dalších 20 minut. V troubě máme po celou dobu pečení mističku s vodou.
03.Podáváme s máslem a solí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT