Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mouku, směs semínek, kvásek, kmín, fenykl, sůl a psyllium a necháme asi 5 minut zpracovávat v kuchyňském robotu v jednolité těsto.
Tip: Věděli jste, že psyllium se vyrábí z rozemletých obalů semen jitrocele indického?
Následně si pomoučníme vál, lepivé těsto opatrně zpracujeme a obalíme ve slunečnicových semínkách. Vložíme do olejem vymazané formy na biskupský chlebíček.
Necháme 12 hodin kynout v lednici (nebo 6 hodin při pokojové teplotě) a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 40 minut. V půlce pečení přidáme do trouby misku s vodou.