Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Milujete svatomartinské hody a rádi byste si kousek z nich schovali i na zimu? Není nic jednoduššího, než si zavařit konfitované husí stehno! Pokud nevíte, jak na to, poradí vám s tím šéfkuchař Roman Paulus. Husí maso jako takové není příliš tučné, takže konfitování ve vrstvě tuku je skvělým způsobem, jak zachovat jeho šťavnatost. Samotné zavařování je hračka – stačí sklenice naplnit masem, sádlem a zavařit je, jako kdybyste dělali klasický kompot. Odměnou za trochu trpělivosti vám bude skvělá pochoutka, na které si nejlépe pochutnáte s krajícem domácího chleba. Navíc se může stát skvělým a originálním vánočním dárkem!

Recept na zavařená konfitovaná husí stehna

Potřebujeme: zavařovací hrnec, sklenice

Suroviny:

  • 4 husí stehna s kůží a kostí
  • sůl
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 50 g zázvoru
  • 1–2 l husího sádla

Postup:

Husí stehna očistíme, osolíme a naložíme spolu s větvičkami rozmarýnu, tymiánu a plátky zázvoru na 24 hodin do lednice.

Druhý den stehna i s marinádou (kořením) vložíme do pekáče, zalijeme sádlem tak, aby byla ponořená, přiklopíme poklicí a konfitujeme v troubě rozehřáté na 90 °C asi 5–6 hodin doměkka, klidně i přes noc.

Tip: Pokud máme méně času, můžeme konfitovat na 120 °C 3–4 hodiny.

Tip: Podrobné video o konfitování najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Konfitované maso obereme z kostí a společně s výpekem a sádlem, naplníme do sklenice, uzavřeme a necháme 2 hodiny zavařovat při teplotě 100 °C. Po zavaření vyndáme, otočíme víčkem směrem dolů a necháme vychladnout.

Skladujeme v chladu a temnu až několik měsíců.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.