Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Vosí hnízda

Nejoblíbenější nepečené vánoční cukroví. Jemné rumové těsto na vosí hnízda, krém s pořádnou dávkou vaječného likéru, pár minut času a máte hotové jednoduché cukroví na Vánoce, které ze stolu mizí jako první. Osvědčený recept vám proradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se návod, jak připravit těsto na jednoduchá vosí hnízda, jak včelí úly pohodlně plnit, aby nepraskala a jak nasadit piškot, aby byl vidět co nejméně. Už se vám sbíhají sliny? Tak se do nich hned pusťte!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vosí hnízda

  • 150 g másla
  • 400 g moučkového cukru
  • 5 × lžíce plnotučného mléka
  • 5 × lžíce tuzemáku
  • 60 g kakaa
  • 250 g piškotů (případně bezlepkových) + na podstavce

Krém

  • 80 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 × vejce (žloutek)
  • vaječný likér dle chuti
  • formičku na vosí hnízda
  • cukrářský sáček
  • mixér

POSTUP

Piškoty pomeleme v mixéru najemno. V míse smícháme změklé máslo, cukr, mléko, tuzemák, kakao, namleté piškoty a zpracujeme jednolité těsto, které necháme stranou krátce odležet.

Připravíme krém smícháním změklého másla, cukru, žloutku a vaječného likéru podle chuti. Suroviny utřeme do pěny a naplníme do cukrářského sáčku.

Z těsta vytváříme za pomoci formiček vosí úly a dovnitř vymáčkneme důlek. Ten naplníme krémem, přikryjeme piškotem a cukroví necháme alespoň 1 den odležet v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU