
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
Nejoblíbenější nepečené vánoční cukroví. Jemné rumové těsto na vosí hnízda, krém s pořádnou dávkou vaječného likéru, pár minut času a máte hotové jednoduché cukroví na Vánoce, které ze stolu mizí jako první. Osvědčený recept vám proradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se návod, jak připravit těsto na jednoduchá vosí hnízda, jak včelí úly pohodlně plnit, aby nepraskala a jak nasadit piškot, aby byl vidět co nejméně. Už se vám sbíhají sliny? Tak se do nich hned pusťte!
Recept na vosí hnízda
Potřebujeme: formičku na vosí hnízda, cukrářský sáček, mixér
Suroviny:
Vosí hnízda
- 150 g másla
- 400 g moučkového cukru
- 5 lžic plnotučného mléka
- 5 lžic tuzemáku
- 60 g kakaa
- 250 g piškotů + na podstavce
Krém
- 80 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 vejce (žloutek)
- vaječný likér dle chuti
Postup:
Piškoty pomeleme v mixéru najemno. V míse smícháme změklé máslo, cukr, mléko, tuzemák, kakao, namleté piškoty a zpracujeme jednolité těsto, které necháme stranou krátce odležet.
Připravíme krém smícháním změklého másla, cukru, žloutku a vaječného likéru podle chuti. Suroviny utřeme do pěny a naplníme do cukrářského sáčku.
Z těsta vytváříme za pomoci formiček vosí úly a dovnitř vymáčkneme důlek. Ten naplníme krémem, přikryjeme piškotem a cukroví necháme alespoň 1 den odležet v lednici.
Komentáře (9)
Host
přidáno před 33 dny
400 g cukru tak to je opravdu nálož.... jdu si najít lepší recept.
odpověď
Host
přidáno před 33 dny
400 g cukru tak to je opravdu nálož.... jdu si najít lepší recept.
odpověď
Host
přidáno před 36 dny
Dobrý den, syrové vajíčko se přeci nemá jíst, protože jsou zde zdravotní rizika nebo je to jinak ? Jak se mají uchovávat a jak dlouho to lze ?
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 35 dny
Dobrý den, syrová vejce jsou běžnou součástí receptů, třeba krémů do cukroví. Pokud se jim raději chcete vyhnout, použijte vejce pasterizovaná. Doporučujeme spotřebovat do 14 dnů. Přejeme hodně zdaru při pečení.
Host
přidáno před 44 dny
Jestli takhle vypadá vosí hnízdo, tak jsem ho adi nikdy neviděl.
odpověď
Host
přidáno před 395 dny
Dobrý den není 400g cukru do těsta nějak moc?
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 390 dny
Dobrý den, recept je napsaný správně, opravdu tam patří 400 g cukru a i po ochutnání nám cukroví přijde sladké tak akorát. Nicméně můžete použít i méně cukru, pokud sladkému moc neholdujete. Dobrou chuť.
Karla Cvácha
přidáno před 44 dny
Dobrý den.Já bych řekla že ne. Protože když se to tak vezme tak je tam i hodně tekutých surovin a to těsto musí být tuhé. Takže bych řekla že ne.
Host
přidáno před 399 dny
Taky veselé :-D a dík za super recept.
odpověď
zobrazit vše