Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Nejoblíbenější nepečené vánoční cukroví. Jemné rumové těsto na vosí hnízda, krém s pořádnou dávkou vaječného likéru, pár minut času a máte hotové jednoduché cukroví na Vánoce, které ze stolu mizí jako první. Osvědčený recept vám proradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se návod, jak připravit těsto na jednoduchá vosí hnízda, jak včelí úly pohodlně plnit, aby nepraskala a jak nasadit piškot, aby byl vidět co nejméně. Už se vám sbíhají sliny? Tak se do nich hned pusťte!

Recept na vosí hnízda

Potřebujeme: formičku na vosí hnízda, cukrářský sáček, mixér      

Suroviny:

Vosí hnízda

  • 150 g másla
  • 400 g moučkového cukru
  • 5 lžic plnotučného mléka                   
  • 5 lžic tuzemáku
  • 60 g kakaa
  • 250 g piškotů + na podstavce

Krém

  • 80 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vejce (žloutek)
  • vaječný likér dle chuti   

Postup:

Piškoty pomeleme v mixéru najemno. V míse smícháme změklé máslo, cukr, mléko, tuzemák, kakao, namleté piškoty a zpracujeme jednolité těsto, které necháme stranou krátce odležet.

Připravíme krém smícháním změklého másla, cukru, žloutku a vaječného likéru podle chuti. Suroviny utřeme do pěny a naplníme do cukrářského sáčku.

Z těsta vytváříme za pomoci formiček vosí úly a dovnitř vymáčkneme důlek. Ten naplníme krémem, přikryjeme piškotem a cukroví necháme alespoň 1 den odležet v lednici.

Komentáře (3)

  • Host

    Host
    přidáno před 193 dny
    Dobrý den není 400g cukru do těsta nějak moc?

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 188 dny
    Dobrý den, recept je napsaný správně, opravdu tam patří 400 g cukru a i po ochutnání nám cukroví přijde sladké tak akorát. Nicméně můžete použít i méně cukru, pokud sladkému moc neholdujete. Dobrou chuť.

  • Host

    Host
    přidáno před 197 dny
    Taky veselé :-D a dík za super recept.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.