
- Vykosťování kuřete
- Vykosťování krůtích stehen
- Vykosťování kuřecího stehna
- Vykosťování kachny
- Vykosťování králičího stehna
- Vykosťování králičího hřbetu
- Porcování králíka
- Jak svázat maso
- Hovězí carpaccio
- Hovězí tatarák
- Telecí tatarák
- Špikování masa
- Jehněčí kebab
- Salát z grilovaného hovězího roštěnce
- Tortilla plněná grilovaným kuřecím masem
- Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou
- Kuřecí fáš s bylinkami
- Vietnamské vepřové barbecue Bún Chá
Ochutnejte tu pravou Hanoi i u vás na zahradě! Jak si připravit grilované vepřové na vietnamský způsob ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí tradiční recept na vietnamské Bún Chá, jak snadno grilovat i tenké plátky masa a s čím autentické asijské mleté vepřové podávat. Nachystejte vepřovou plec, omáčku Nuoc Cham a asijské bylinky a vydejte se s námi za dalekými chutěmi z pohodní vašeho domova.
Recept na vietnamské vepřové barbecue Bún Chá
Potřebujeme: grilovací mřížka, malý stolní gril
Suroviny:
- 2 lžíce cukru krupice
- 100 ml vody
- 2 lahůdkové cibulky
- 4 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 3 lžíce rybí omáčky
- 500 g vepřové plece
Servírování:
- rostlinný olej
- vietnamská omáčka Nuoc Cham na namáčení
- 400 g vařených širokých rýžových nudlí
- 2 hrsti sójových výhonků
- čerstvý koriandr
- čerstvá asijská máta
- čerstvá asijská bazalka
Postup:
Nejprve si připravíme karamelový rozvar. 2 vrchovaté lžíce cukru dáme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat do hněda. Zalijeme 100 ml vody a svaříme do hustoty sirupu.
250 g libové vepřové plece nakrájíme na plátky a zbytek nahrubo nameleme.
Najemno nasekanou lahůdkovou cibulku, šalotku a česnek smícháme s ústřicovou a rybí omáčkou a 4 lžícemi karamelového rozvaru. Asi půlku této marinády natřeme na plátky masa a zbytek zamícháme do mletého masa. Obojí necháme 1-2 hodiny odpočívat v lednici.
Ruce si pomažeme rostlinným olejem a z mletého masa tvarujeme malé karbanátky. Ty přendáme na mřížku a spolu s plátky vepřové plece opékáme z obou stran. Pokud nemáme gril na uhlí, můžeme si pomoci ke kouřové chuti flambovací pistolí.
Servírování:
Hotové vepřové podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, sójovými výhonky, bylinkami a v mističce zvlášť omáčkou Nuoc Cham na namáčení.
Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku Nuoc Cham k namáčení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Komentáře (0)
zobrazit vše