Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ochutnejte tu pravou Hanoi i u vás na zahradě! Jak si připravit grilované vepřové na vietnamský způsob ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí tradiční recept na vietnamské Bún Chá, jak snadno grilovat i tenké plátky masa a s čím autentické asijské mleté vepřové podávat. Nachystejte vepřovou plec, omáčku Nuoc Cham a asijské bylinky a vydejte se s námi za dalekými chutěmi z pohodní vašeho domova.

Recept na vietnamské vepřové barbecue Bún Chá

Potřebujeme:  grilovací mřížka, malý stolní gril      

Suroviny:

  • 2 lžíce cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 4 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 500 g vepřové plece

Servírování:

Postup:

Nejprve si připravíme karamelový rozvar. 2 vrchovaté lžíce cukru dáme do rozpálené pánve a necháme zkaramelizovat do hněda. Zalijeme 100 ml vody a svaříme do hustoty sirupu.

250 g libové vepřové plece nakrájíme na plátky a zbytek nahrubo nameleme.

Najemno nasekanou lahůdkovou cibulku, šalotku a česnek smícháme s ústřicovou a rybí omáčkou a 4 lžícemi karamelového rozvaru. Asi půlku této marinády natřeme na plátky masa a zbytek zamícháme do mletého masa. Obojí necháme 1-2 hodiny odpočívat v lednici.

Ruce si pomažeme rostlinným olejem a z mletého masa tvarujeme malé karbanátky. Ty přendáme na mřížku a spolu s plátky vepřové plece opékáme z obou stran. Pokud nemáme gril na uhlí, můžeme si pomoci ke kouřové chuti flambovací pistolí.

Servírování:

Hotové vepřové podáváme s vařenými rýžovými nudlemi, sójovými výhonky, bylinkami a v mističce zvlášť omáčkou Nuoc Cham na namáčení.

Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku Nuoc Cham k namáčení se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.