Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
K jaru patří zelená barva a ta se má z tradice objevit i na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s Romanem Paulusem, která skrývá čerstvé špenátové listy a spoustu bylinek. V nádivce nesmí chybět ani anglická slanina, pečivo, nadýchané vyšlehané bílky a samozřejmě koření. Díky tomu bude jak nadýchaná, tak i chutná. A jak si naší velikonoční nádivku připravit? Dozvíte se to z následujícího videa Kulinářské akademie Lidlu. Podívejte se, jaký způsob pečení vybrat, aby byla nádivka vláčná, a jaký druh masa použít, aby váš recept byl opravdu tradiční. Neváhejte, pusťte se do díla a upečte si takovou velikonoční nádivku, jakou uměly jen naše babičky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 340 kJ / 798 kcal
Bílkoviny
27,70 g
Tuky
48,30 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
63,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme usušit.
02.Do rozehřáté pánve vložíme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvilce i nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme máslo, necháme rozpustit a přilijeme studené mléko, které v pánvi necháme krátce prohřát.
03.Do mísy připravíme usušené pečivo, přelijeme směsí z pánve, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
04.Mezitím krátce zblanšírujeme špenát (jak na to, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu), necháme okapat a nasekáme na menší kousky. Připravený špenát, nadrobno nasekanou listovou petržel a žloutky zamícháme do nádivky.
05.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a velmi opatrně ho vmícháme do směsi. Necháme odstát asi 10 minut a mezitím připravíme formy.
06.Křupavá varianta – formu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
07.Vláčná varianta – formu vymažeme sádlem, vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a fólii uzavřeme.
08.Vkládáme do trouby předehřáté na 130 °C a pečeme dle velikosti formy. Malé formy asi 30 minut, velké až hodinu.
09.Hotovou nádivku vyndáme z trouby, necháme pár minut vychladnout a teprve poté vyklopíme a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT