Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Myslíte si, že pouze ze čtyř surovin se nedá vykouzlit chutné vánoční cukroví? Omyl! Roman Paulus vás přesvědčí, že to možné je! Ukáže vám recept na vánoční hvězdičky, které vás překvapí svou křehkostí a jemnou chutí. Jednou ze surovin je také víno, které určitě ochutnejte, než začnete péct. I další potřebné suroviny určitě ve spíži najdete, takže stačí vyhrnout rukávy a začít péct.

Recept na vánoční hvězdičky

Suroviny

  • 250 g hladké mouky + na pomoučnění válu
  • 250 g másla
  • 5 lžic bílého sladkého vína
  • moučkový cukr na obalování

Postup

Máslo, mouku, a víno smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a ještě propracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličky, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.

Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm, vykrajujeme hvězdičky a přendáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Hvězdičky nabydou, ale později se zmenší. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.