
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Vánoční hvězdičky
- Mandlové sušenky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
Myslíte si, že pouze ze čtyř surovin se nedá vykouzlit chutné vánoční cukroví? Omyl! Roman Paulus vás přesvědčí, že to možné je! Ukáže vám recept na vánoční hvězdičky, které vás překvapí svou křehkostí a jemnou chutí. Jednou ze surovin je také víno, které určitě ochutnejte, než začnete péct. I další potřebné suroviny určitě ve spíži najdete, takže stačí vyhrnout rukávy a začít péct.
Recept na vánoční hvězdičky
Suroviny
- 250 g hladké mouky + na pomoučnění válu
- 250 g másla
- 5 lžic bílého sladkého vína
- moučkový cukr na obalování
Postup
Máslo, mouku, a víno smícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a ještě propracujeme rukama. Z těsta vytvoříme cihličky, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm, vykrajujeme hvězdičky a přendáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Hvězdičky nabydou, ale později se zmenší. Ještě horké posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše