Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu, těžko jim odolat. A na co si dát během přípravy pozor? To se dozvíte ve videu, kde vám Roman Paulus prozradí, jaké suroviny musíte použít, aby rohlíčky nebyly po upečení tvrdé, nebo jak je vytvarovat či obalovat v moučkovém cukru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 030 kJ / 3 614 kcal
Bílkoviny
51,90 g
Tuky
242,10 g
Vláknina
18,10 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
313,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mouku, změklé máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a špetku soli smícháme v robotu, poté přendáme na vál a vypracujeme hladké těsto.
02.Rozdělíme na 2 části, ze kterých vypracujeme cihličky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 – 3 hodiny, nejlépe však přes noc odpočinout v lednici.
03.Těsto nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C 10 – 15 minut podle velikosti rohlíčků, v průběhu pečení otočíme, aby se propekly rovnoměrně.
04.Ještě horké hojně posypeme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT