
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu a moučkový cukr, ve kterém jsou obalené, připomíná nadýchaný sníh. Těžko jim odolat. A na co si dát během přípravy vanilkových rohlíčků pozor? To se dozvíte v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu, kde vám Roman Paulus prozradí, jaké suroviny a v jakém poměru musíte použít, aby rohlíčky nebyly po upečení tvrdé, nebo jak je vytvarovat.
Recept na vanilkové rohlíčky
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 2 žloutky
- 40 g moučkového cukru + na posypání
- 40 g vanilkového cukru
- 1 citron (kůra)
- 100 g mletých ořechů
- sůl
Postup
Mouku, změklé máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a špetku soli smícháme v robotu, poté přendáme na vál a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 2 části, ze kterých vypracujeme cihličky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 – 3 hodiny, nejlépe však přes noc odpočinout v lednici.
Těsto nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C 10 – 15 minut podle velikosti rohlíčků, v průběhu pečení otočíme, aby se propekly rovnoměrně. Ještě horké hojně posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše