Vanilkové rohlíčky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu, těžko jim odolat. A na co si dát během přípravy pozor? To se dozvíte ve videu, kde vám Roman Paulus prozradí, jaké suroviny musíte použít, aby rohlíčky nebyly po upečení tvrdé, nebo jak je vytvarovat či obalovat v moučkovém cukru.



Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vanilkové rohlíčky

  • 300 g hladké mouky Belbake
  • 200 g másla Pilos
  • 2 × žloutky
  • 40 g moučkového cukru Belbake + na posypání
  • 40 g vanilkového cukru Belbake
  • 1 × citron (kůra)
  • 100 g mletých ořechů
  • 1 × špetka soli Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

15 030 kJ / 3 614 kcal

Bílkoviny

51,90 g

Tuky

242,10 g

Vláknina

18,10 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

313,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, změklé máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a špetku soli smícháme v robotu, poté přendáme na vál a vypracujeme hladké těsto.

02.Rozdělíme na 2 části, ze kterých vypracujeme cihličky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 – 3 hodiny, nejlépe však přes noc odpočinout v lednici.

03.Těsto nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C 10 – 15 minut podle velikosti rohlíčků, v průběhu pečení otočíme, aby se propekly rovnoměrně.

04.Ještě horké hojně posypeme moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo