Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu a moučkový cukr, ve kterém jsou obalené, připomíná nadýchaný sníh. Těžko jim odolat. A na co si dát během přípravy vanilkových rohlíčků pozor? To se dozvíte v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu, kde vám Roman Paulus prozradí, jaké suroviny a v jakém poměru musíte použít, aby rohlíčky nebyly po upečení tvrdé, nebo jak je vytvarovat.

Recept na vanilkové rohlíčky

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 40 g moučkového cukru + na posypání
  • 40 g vanilkového cukru
  • 1 citron (kůra)
  • 100 g mletých ořechů
  • sůl

Postup

Mouku, změklé máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a špetku soli smícháme v robotu, poté přendáme na vál a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 2 části, ze kterých vypracujeme cihličky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 – 3 hodiny, nejlépe však přes noc odpočinout v lednici.

Těsto nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C 10 – 15 minut podle velikosti rohlíčků, v průběhu pečení otočíme, aby se propekly rovnoměrně. Ještě horké hojně posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.