Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou

play Přehrát video recept
Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jednoduchá tvarohová náplň je hotová za minutu! Tvarohová náplň do buchet, závinů a koláčů je velmi oblíbená a ze všech náplní bezkonkurenčně nejsnadnější. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že k její přípravě potřebujete jen zhruba minutu míchat pět základních surovin – vanilkový cukr, krupicový cukr, žloutek, rozinky namočené v rumu a samozřejmě tvaroh. Také se dozvíte, jak s tvarohovou náplní připravit meruňkový dezert z listového těsta. V textu receptu navíc zjistíte, jak se dělá drobenka (neboli žmolenka), kterou můžete tento nebo jiné domácí zákusky nazdobit.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tvarohová náplň

  • 2 × lžíce rozinek + rum na namočení
  • 250 g plnotučného měkkého tvarohu
  • 2 × lžíce krupicového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 1 × žloutek

Rychlé zákusky s meruňkou

  • 1 × balení listového těsta
  • vejce na potření
  • 6 × půlek kompotovaných meruněk
  • drobenka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 128 kJ / 1 710 kcal

Bílkoviny

50,50 g

Tuky

90,90 g

Vláknina

6,40 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

172,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Tvarohová náplň:

01.Rozinky přes noc namočíme do rumu a před přípravou náplně scedíme.

02.V misce smícháme měkký tvaroh s cukry, žloutkem, rozinkami a důkladně promícháme.

03.Ihned používáme jako náplň do buchet, koláčů nebo rychlých zákusků z listového těsta.

Rychlé zákusky s meruňkou:

04.Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a do každého z nich vyřízneme čtverečky podle videa. Volné rohy přes sebe přeložíme a pomažeme rozšlehaným vejcem. Do středu umístíme lžíci tvarohové náplně, na kterou položíme půlku meruňky a posypeme drobenkou.

05.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Jak připravit drobenku?

06.Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíte jí z 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g krupicového cukru. Suroviny dáte do mísy a rukama „žmouláte“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.

07.Hotovou ji můžete ihned použít nebo přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo