Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Jednoduchá tvarohová náplň je hotová za minutu! Tvarohová náplň do buchet, závinů a koláčů je velmi oblíbená a ze všech náplní bezkonkurenčně nejsnadnější. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že k její přípravě potřebujete jen zhruba minutu míchat pět základních surovin – vanilkový cukr, krupicový cukr, žloutek, rozinky namočené v rumu a samozřejmě tvaroh. Také se dozvíte, jak s tvarohovou náplní připravit meruňkový dezert z listového těsta. V textu receptu navíc zjistíte, jak se dělá drobenka (neboli žmolenka), kterou můžete tento nebo jiné domácí zákusky nazdobit.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 128 kJ / 1 710 kcal
Bílkoviny
50,50 g
Tuky
90,90 g
Vláknina
6,40 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
172,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rozinky přes noc namočíme do rumu a před přípravou náplně scedíme.
02.V misce smícháme měkký tvaroh s cukry, žloutkem, rozinkami a důkladně promícháme.
03.Ihned používáme jako náplň do buchet, koláčů nebo rychlých zákusků z listového těsta.
04.Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a do každého z nich vyřízneme čtverečky podle videa. Volné rohy přes sebe přeložíme a pomažeme rozšlehaným vejcem. Do středu umístíme lžíci tvarohové náplně, na kterou položíme půlku meruňky a posypeme drobenkou.
05.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
06.Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíte jí z 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g krupicového cukru. Suroviny dáte do mísy a rukama „žmouláte“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.
07.Hotovou ji můžete ihned použít nebo přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT