Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou

Jednoduchá tvarohová náplň je hotová za minutu! Tvarohová náplň do buchet, závinů a koláčů je velmi oblíbená a ze všech náplní bezkonkurenčně nejsnadnější. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že k její přípravě potřebujete jen zhruba minutu míchat pět základních surovin – vanilkový cukr, krupicový cukr, žloutek, rozinky namočené v rumu a samozřejmě tvaroh. Také se dozvíte, jak s tvarohovou náplní připravit meruňkový dezert z listového těsta. V textu receptu navíc zjistíte, jak se dělá drobenka (neboli žmolenka), kterou můžete tento nebo jiné domácí zákusky nazdobit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tvarohová náplň

  • 2 × lžíce rozinek + rum na namočení
  • 250 g plnotučného měkkého tvarohu
  • 2 × lžíce krupicového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 1 × žloutek

Rychlé zákusky s meruňkou

  • 1 × balení listového těsta
  • vejce na potření
  • 6 × půlek kompotovaných meruněk
  • drobenka
  • sítko
  • rádlo
  • štětec
  • pečicí papír

POSTUP

Tvarohová náplň:

Rozinky přes noc namočíme do rumu a před přípravou náplně scedíme.

V misce smícháme měkký tvaroh s cukry, žloutkem, rozinkami a důkladně promícháme.

Ihned používáme jako náplň do buchet, koláčů nebo rychlých zákusků z listového těsta.

 

Rychlé zákusky s meruňkou:

Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a do každého z nich vyřízneme čtverečky podle videa. Volné rohy přes sebe přeložíme a pomažeme rozšlehaným vejcem. Do středu umístíme lžíci tvarohové náplně, na kterou položíme půlku meruňky a posypeme drobenkou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

 

Jak připravit drobenku?

Drobenka (někdy nazývaná žmolenka) není žádná věda. Připravíte jí z 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g krupicového cukru. Suroviny dáte do mísy a rukama „žmouláte“ tak dlouho, dokud se správně nedrobí.

Hotovou ji můžete ihned použít nebo přendat do krabičky a uchovávat v lednici minimálně týden na další použití.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU