
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Tmavý kakaový piškot na dort, který se vždy povede? Máme pro vás jednoduchý a zároveň ověřený recept našeho šéfkuchaře Romana Pauluse! Podívejte se, jak připravit nadýchané pevné těsto a nabídněte svým hostům třeba čokoládový nebo jahodový narozeninový dort. Zjistíte, že pečení dortů je opravdu snadné a že se klidně můžete cítit jako profesionální cukrář. Pojďte se s námi naučit, jak připravit korpus jako základ malého uměleckého díla hodného každé oslavy.
Tmavý piškot na dort
Potřebujeme: forma na dort o průměru 22 cm, pečicí papír, dřevěné špejle, kuchyňský robot, tyčový mixér
Suroviny:
- 5 vajec „M“
- 150 g krupicového cukru
- 100 g hladké mouky
- 30 g kakaa
Postup:
Žloutky vyšleháme v kuchyňském robotu s půlkou cukru. Souběžně si v jiné míse vyšleháme i bílky s druhou půlkou cukru. Žloutky smícháme s moukou, kakaem a postupně i s vyšlehanými bílky. Plníme do připravené formy, kterou vyložíme pečicím papírem.
Pečeme při 170 °C asi 30 minut, dle trouby a kontrolujeme špejlí.
Hotový korpus necháme vychladnout a teprve poté vyndáme z formy.
Tento piškot používáme jako základ na dorty a jiné zákusky.
Komentáře (3)
Ivo
přidáno před 402 dny
Prášek do pečiva se nedává? Nebo to kakao má být holandské? Si odpovím sám: musí být obyčejné na vaření. Kdyby bylo holandské, musel by se právě ten kypřící prášek přidat.
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 399 dny
Dobrý den, Ivo, prášek do pečiva se nedává a tudíž záleží jenom na vás, jaký druh kakaa použijete. O nadýchanost korpusu se v našem receptu starají vyšlehaná vajíčka ;-)
Ivo
přidáno před 402 dny
Prášek do pečiva se nedává? Nebo to kakao má bát holandské?
odpověď
zobrazit vše