Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Fondue je tradiční švýcarský pokrm, který vymysleli švýcarští horalové. Dnes je považován za národní specialitu a těší se velké popularitě. Fondue je ideální pokrm pro větší společnost během oslav, rodinných sešlostí a setkání s přáteli. Jak už název napovídá, základem je sýr. Fondue se podává s opečeným chlebem nebo blanšírovanou zeleninou. V následujícím videu Vám Roman Paulus prozradí, jaké sýry použít, jak docílit dokonale hladké sýrové hmoty a čím fondue ještě vylepšit, abyste svým blízkým připravili nezapomenutelnou sýrovou hostinu.

Recept na sýrové fondue

Suroviny

  • 600 g bílého opečeného chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g sýru gruyère 
  • 200 g sýru emental
  • 300 ml bílého vína
  • 50 ml třešňovice
  • 2 lžičky škrobu (Maizehna)
  • černý pepř z mlýnku
  • muškátový oříšek

Postup

Stroužek česneku rozetřete po dně nádoby na fondue, vlijte bílé víno a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhané sýry, stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Přidejte muškátový oříšek a škrob rozmíchaný s třešňovicí a za stálého míchání nechte prohřát, až dosáhnete krémové konzistence.

Servírujte na stůl na stojánek s hořákem, aby vydržel teplý, a podávejte s opečeným bílým chlebem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.