Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Video recept na přípravu speciální sushi rýže. V prvním dílu seriálu o sushi jsme představovali pomůcky na přípravu sushi. V druhém dílu se dozvíte, jak doma připravit sushi rýži tak, aby chutnala jako z restaurace. Šéfkuchař Roman Paulus vysvětlí jak udělat rýži v rýžovaru a jak připravit rozvar na ochucení. V dalších video receptech Kulinářské akademie Lidlu se pak dozvíte jak naporcovat rybu a jak správně zabalit sushi maki. Sledujte web a youtube Kuchyně Lidlu a staňte se expertem na domácí sushi!

1. díl Sushi – pomůcky a příprava 

Jak připravit sushi rýži

Potřebujeme:  rýžovar + lžíce, cedník         

Rýže:

  • 500 ml sushi rýže
  • 500 ml studené vody
  • asi 5×5 cm řasy Kombu
  • 120 ml rozvaru

Rozvar:

  • 190 ml rýžového octa
  • 80 g cukru krupice
  • 12 g soli

 

Postup:

Rýže:

Sushi rýži propereme pod tekoucí studenou vodou – dáváme pozor, aby se zrnka nepolámala. Postup opakujeme zhruba 4× dokud voda není úplně čirá. Poté scedíme a necháme dobře okapat.

Rýži dáme vařit do rýžovaru společně s vodou a řasou Kombu. Hrnec nastavíme na dobu vaření 20 minut, poté necháme 10 minut odpočívat.

Mezitím si připravíme rozvar na dochucení.

Rozvar:

Rýžový ocet, cukr a sůl dáme do hrnce. Prohřejeme jen do rozpuštění cukru a soli a nenecháme rozvar vařit.

Uvařenou rýži přendáme do misky a vyndáme řasu. Trochu rýži počechráme a ochutíme rozvarem.

Rýži necháme lehce vychladnout a začneme připravovat sushi dle našeho výběru.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.