Špagety Carbonara
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

1 porce

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Špagety Carbonara je jedno z nejznámějších těstovinových pokrmů. K přípravě této italské speciality Vám postačí jen pár suroviny - slanina, sýr, vejce a samozřejmě špagety. Jedná se o velmi vydatné jídlo, na kterém si skutečně pochutnáte. Postupujte podle rad Romana Pauluse a v mžiku se Vám podaří připravit pravou italskou hostinu.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g špagety
  • sůl
  • 3 × vejce "M"
  • 30 g pecorino
  • 20 g parmezán
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • máslo
  • 50 g guanciale nebo pancetta
  • česnek

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 210 kJ / 1 006 kcal

Bílkoviny

59,70 g

Tuky

51,50 g

Vláknina

3,00 g

Sůl

4,50 g

Sacharidy

76,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. 2 vejce a 1 žloutek smícháme s nastrouhanými sýry, opepříme a trochu osolíme. V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje a másla orestujeme panchettu nakrájenou na kostičky. Přidáme rozmáčklý stroužek česneku, který celý pokrm provoní, po chvíli ho vyjmeme. Do pánve přidáme uvařené špagety, podlijeme trochou vody ze špaget. Vmícháme vejce smíchaná se sýrem a dobře promícháme. Naservírujeme na talíř, přidáme trochu strouhaného sýru a čerstvě mletý pepř.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo