
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Co má společného citronový koláč, tartaletky, pečená zmrzlina a pečená aljaška? Na všechny potřebujete sníh na zapékání dezertů! Jak na něj prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí, jak udělat správnou sněhovou čepici, jak připravit cukrový rozvar a jak poznat, že už je hotový. Připravte si vajíčka a flambovací pistoli a připravte doma dezert hodný těch nejlepších restaurací.
Recept na sníh na zapékání dezertů
Potřebujeme: kuchyňský robot, flambovací pistole, cukrářský sáček, ozdobná špička
Suroviny:
- 65 ml vody
- 250 g cukru krystalu
- 120 g bílků
Postup:
Za stálého míchání uvaříme sirup z vody a cukru. Jakmile se v sirupu začnou dělat větší bublinky, je hotový. Můžeme zkusit vyfouknout i bublinu jako z bublifuku. Když se povede, rozvar je hotový.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého pomalu přidáváme teplý sirup. Šleháme několik minut, dokud nebude směs opět studená.
Hotovou směs nanášíme cukrářským sáčkem přímo na dezert a zapečeme flambovací pistolí.
Servírování:
Použijeme na ovocný koláč, tartaletky, pečenou aljašku, vafle nebo do kremrolí.
Komentáře (0)
zobrazit vše