
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Polenta je kukuřičná krupice rozšířená především v Itálii. Připravit z ní můžete spoustu pokrmů, nejčastěji se podává ve formě kaše, skvěle chutná i smažená polenta, jejíž přípravu najdete v následujícím videu s Romanem Paulusem. A s čím takto připravená polenta chutná nejlépe? Hlavně s ragú – jehněčím nebo také s hovězím na víně.
Recept na smaženou polentu:
Suroviny:
- 750 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- 120 g másla
- 210 g polenty
- 2 žloutky
- sůl
- muškátový oříšek
- strouhaný parmezán
- hladká mouka
- rostlinný olej na smažení
Postup:
Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.
Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc.
Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, obalíme v mouce a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.
Komentáře (0)
zobrazit vše