Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Polenta je kukuřičná krupice rozšířená především v Itálii. Připravit z ní můžete spoustu pokrmů, nejčastěji se podává ve formě kaše, skvěle chutná i smažená polenta, jejíž přípravu najdete v následujícím videu s Romanem Paulusem. A s čím takto připravená polenta chutná nejlépe? Hlavně s ragú – jehněčím nebo také s hovězím na víně.

 

Recept na smaženou polentu:

Suroviny:

750 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)

120 g másla

140 g polenty

2 žloutky

sůl

muškátový oříšek

strouhaný parmezán

hladká mouka

rostlinný olej na smažení

 

Postup:

Mléko pomalu ohříváme, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a opepříme. Jakmile se mléko začne vařit, postupně přisypáváme polentu a za stáleho míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Necháme lehce vychladnout (počkejte 3 – 4 minuty) a vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

Takto připravenou hmotu naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a necháme vychladnout v lednici, ideálně přes noc.

Ztuhlou polentu nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, obalíme v mouce a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.