Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldskou šunku asi znáte, ale znáte i tamější dort? Roman Paulus se tentokrát pustil do sladkého a připravil recept na autentický Schwarzwaldský dort. Základem jsou višně, čokoláda a smetana. Postup sice nepatří mezi ty nejjednodušší, ale s podrobným video návodem to bezesporu dokáže každý. Kombinaci čokoládového krému a višní vylepšují už jen tabulky a hoblinky čokolády, kterými je dort nazdobený. Můžete si být jisti, že tenhle (klidně i narozeninový) dort bude pryč dřív, než stihnete uklidit kuchyňskou linku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • tmavý piškot na dort ⌀ 22 cm
  • 50 g krupicového cukru
  • 300 g višní (můžou být i rozmrazené)
  • 70 ml višňového likéru
  • 1 × citron (šťáva)
  • × lžíce bramborového škrobu
  • 3 × čerstvé višně na ozdobu
  • ozdoby z temperované čokolády
  • hoblinky z hořké čokolády

Krém

  • 100 g žloutků
  • 50 g krupicového cukru
  • 1080 ml smetany (33 % tuku)
  • 125 g hořké čokolády (alespoň 50 % kakaové sušiny)
  • 5 g plátků želatiny

POSTUP


Višně:

Cukr rozpustíme na karamel, pak přidáme vypeckované višně, likér, citronovou šťávu a vše krátce provaříme. Poté zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody, vypneme plamen a necháme vychladnout.

 

Krém:

Plátky želatiny namočíme ve vlažné vodě a změklé vyždímáme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a smícháme se 80 ml smetany.

Poté nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny, nejprve nad vodní lázní a následně do studena. Přidáme smetanu smíchanou s čokoládou, přidáme část vyšlehané šlehačky ze zbytku smetany a promícháme metličkou. V hrnci rozpustíme namočenou želatinu, ke které přidáme malou část čokoládového krému, důkladně promícháme a želatinovou směs pomalu zamícháme do zbytku čokoládového krému. Zahustíme zbytkem ušlehané šlehačky a necháme v lednici 10-15 minut zatuhnout.

 

Dort:

Předem upečeme piškot podle receptu Kulinářské akademie Lidlu zde a necháme vychladnout.

Korpus rozřízneme a potřeme likérem, poté naneseme krém a višně. Přikryjeme krémem (část krému si necháme stranou na druhý den) a zaklopíme druhou půlkou korpusu, kterou také potřeme likérem.

Dort necháme zatuhnout v lednici ideálně 24 hodin a poté ho celý potřeme zbylým krémem.

Dozdobíme temperovanou čokoládou a višněmi. Před podáváním necháme ještě alespoň 1 hodinu zatuhnout v lednici.
 

Tip: Jak připravit ozdoby z temperované čokolády se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU