Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Čím více se bude blížit Štědrý den, tím více budete pokukovat po jednoduchých receptech na nepečené vánoční cukroví. Takové višňové kuličky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si určitě zamilujete. Potřebujete na něj jen pár surovin, jako jsou piškoty, vlašáky nebo právě kompotované višně. S tvarováním výsledných kuliček vám pak zajisté pomohou i vaše děti, ale protože rádi ujídají, vynechejte v takovém případě ze surovin jindy přidávaný tuzemák.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 020 kJ / 1 677 kcal
Bílkoviny
26,20 g
Tuky
92,80 g
Vláknina
12,00 g
Sůl
0,39 g
Sacharidy
160,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vlašské ořechy a piškoty rozemeleme, máslo rozpustíme a višně, pokud již nejsou, vypeckujeme a scedíme (váha višní je udaná bez pecek).
02.Piškoty smícháme s ořechy, cukrem a celými višněmi, které v ruce rozdrtíme. Zalijeme rozpuštěným máslem, tuzemákem a vodou z kompotu.
Nálev z kompotu přidejte dle konzistence těsta. Mělo by být takové, aby se z něho dobře tvarovaly kuličky.
03.Těsto vložíme alespoň na 30 minut do lednice a necháme odpočinout. Následně tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých vlašských oříšcích. Podáváme v papírových košíčcích.
Višňové kuličky připravujte až jako jedno z posledních cukroví a uchovávejte v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT