Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Zeleninový salát je skvělou přílohou k obědu, která zpestří jeho chuť a přidá barvu na talíři. Připravuje se ze syrové nebo tepelně zpracované zeleniny a ve spojení s oblíbeným kořením a dresinkem ho můžete servírovat kdykoli a k čemukoli. Některé saláty jsou však známé po celém světě a mají svou tradici. Patří k nim např. Coleslaw, jenž je díky své univerzálnosti považován za nejpopulárnější salát na světě. Můžete ho podávat k masu (zvláště k hamburgeru), rybám, grilovaným pokrmům nebo jen tak k svačině s čerstvým pečivem. A z čeho se připravuje? Na tuto otázku Vám odpoví Roman Paulus v následujícím díle Kulinářské akademie Lidlu.

Recept na salát Coleslaw

Suroviny

  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • špetka cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 citron (šťáva)
  • 200 g majonézy
  • sůl
  • pepř

Postup

Zelí nakrouháme, osolíme a propracujeme rukama. Přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer, který jsme oloupali, zbavili vláken a nakrájeli na tenká kolečka. Ochutíme trochou cukru, opepříme, přidáme majonézu, zakápneme bílým vinným octem a citronovou šťávou a zamícháme. Salát necháme odstát a před podáváním ještě dochutíme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.