
Zeleninový salát je skvělou přílohou k obědu, která zpestří jeho chuť a přidá barvu na talíři. Připravuje se ze syrové nebo tepelně zpracované zeleniny a ve spojení s oblíbeným kořením a dresinkem ho můžete servírovat kdykoli a k čemukoli. Některé saláty jsou však známé po celém světě a mají svou tradici. Patří k nim např. Coleslaw, jenž je díky své univerzálnosti považován za nejpopulárnější salát na světě. Můžete ho podávat k masu (zvláště k hamburgeru), rybám, grilovaným pokrmům nebo jen tak k svačině s čerstvým pečivem. A z čeho se připravuje? Na tuto otázku Vám odpoví Roman Paulus v následujícím díle Kulinářské akademie Lidlu.
Recept na salát Coleslaw
Suroviny
- 1/4 hlávky bílého zelí
- 1 velká mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- špetka cukru
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 citron (šťáva)
- 200 g majonézy
- sůl
- pepř
Postup
Zelí nakrouháme, osolíme a propracujeme rukama. Přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer, který jsme oloupali, zbavili vláken a nakrájeli na tenká kolečka. Ochutíme trochou cukru, opepříme, přidáme majonézu, zakápneme bílým vinným octem a citronovou šťávou a zamícháme. Salát necháme odstát a před podáváním ještě dochutíme.
Komentáře (1)
Romana
přidáno před 597 dny
Recept na Coleslaw zde máte správný a dobrý, tak proč v Lidlu prodáváte Coleslaw s křenem?!
odpověď
zobrazit vše