Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Už jste někdy měli sádlové cukroví? Pokud ne, tak vězte, že to je velká pochoutka, kterou byste letos o Vánocích rozhodně měli vyzkoušet! Šéfkuchař Roman Paulus připravil přehledný video recept s postupem krok za krokem. Naučíte se, jak připravit těsto na cukroví i jak ho pak plnit povidly (pokud chcete, můžete do těsta přidat kakao a povidla vyměnit za meruňkový džem). Po upečení a dvou týdnech odležení budete mít na stole netradiční cukroví, které si možná rádi budete péct i jako ovocné sušenky v průběhu roku.

Recept na sádlové koláčky s povidly

Potřebujeme:  pečicí papír, sítko, cukrářský sáček, kuchyňský robot

Suroviny na 20 ks:

  • 120 g sádla
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 200 g švestkových povidel
  • 30 ml tuzemáku
  • 50 g piškotů
  • moučkový cukr na pocukrování

Postup:

V míse zpracujeme změklé sádlo, mouku, oba cukry a špetku soli v hladké těsto.

Z toho hned připravíme asi 20 kuliček, které zploštíme a položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Do každého kousku uděláme palcem důlek, který naplníme povidlovou směsí (svaříme povidla a tuzemák a zahustíme rozmixovanými piškoty).

Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 25 minut. Ještě teplé zasypeme moučkovým cukrem. Koláčky nejlépe chutnají, když je necháte alespoň 14 dní odležet v lednici.

Tip: Pro čokoládovou variantu dejte do těsta jen 130 g mouky a přidejte 20 g kakaa. Důlek naplňte meruňkovým džemem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.