Rozpůlené kuře s dijonskou hořčicí

play Přehrát video recept
Rozpůlené kuře s dijonskou hořčicí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Grilovat nemusíte jen kuřecí kousky nebo třeba prsíčka. Na gril se skvěle hodí i celé kuře a šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Díky jednoduchému video receptu zvládnete ugrilovat půlené (neboli otevřené) kuře, díky čemuž zajistíte, že se nevysuší a zůstane krásně šťavnaté. Kromě samotného kuřete k tomu potřebujete už jen bylinkové máslo. Naučíte se také připravit marinádu z dijonské hořčice a originální přílohu – šťouchané grilované brambory s kozím sýrem.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • celé vykuchané kuře
  • bylinkové máslo
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • brambory
  • 3 × lžíce dijonské hořčice
  • 1 × lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × citron (šťáva + kůra)
  • čerstvý kozí sýr
  • lahůdková cibulka
  • grilovaná zelenina

Orientační nutriční hodnoty

Energie

328 kJ / 79 kcal

Bílkoviny

4,40 g

Tuky

3,20 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

10,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřeti ostrým nožem (nebo nůžkami na drůbež) odřízneme konce křídel a vyřízneme páteř.

Z páteře a křídel nebo zbylých kostí můžete připravit polévku nebo vývar.

02.Kuře rozevřeme a pod kůži vložíme bylinkové máslo. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, vmasírujeme koření a vložíme do středně vyhřáté části grilu kostmi na rošt.

03.K masu přidáme i syrové očištěné brambory. Zavřeme poklop a pečeme asi 30 minut. V průběhu dvakrát otočíme.

Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

04.Poté z hořčice, nasekaného tymiánu, prolisovaného česneku, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme marinádu, kterou napůl upečené kuře na mase potřeme. Necháme zaudit ještě dalších 20–25 minut.

05.Před servírováním vyndáme brambory a i se slupkou je rozšťoucháme s bylinkovým máslem, čerstvým kozím sýrem, lahůdkovou cibulkou, solí a pepřem.

Servírujeme celé kuře doprostřed stolu, s miskou šťouchaných brambor a grilovanou zeleninou.

Jak připravit grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo