Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Grilovat nemusíte jen kuřecí kousky nebo třeba prsíčka. Na gril se skvěle hodí i celé kuře a šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Díky jednoduchému video receptu zvládnete ugrilovat půlené (neboli otevřené) kuře, díky čemuž zajistíte, že se nevysuší a zůstane krásně šťavnaté. Kromě samotného kuřete k tomu potřebujete už jen bylinkové máslo. Naučíte se také připravit marinádu z dijonské hořčice a originální přílohu – šťouchané grilované brambory s kozím sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
328 kJ / 79 kcal
Bílkoviny
4,40 g
Tuky
3,20 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
10,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřeti ostrým nožem (nebo nůžkami na drůbež) odřízneme konce křídel a vyřízneme páteř.
Z páteře a křídel nebo zbylých kostí můžete připravit polévku nebo vývar.
02.Kuře rozevřeme a pod kůži vložíme bylinkové máslo. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, vmasírujeme koření a vložíme do středně vyhřáté části grilu kostmi na rošt.
03.K masu přidáme i syrové očištěné brambory. Zavřeme poklop a pečeme asi 30 minut. V průběhu dvakrát otočíme.
Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
04.Poté z hořčice, nasekaného tymiánu, prolisovaného česneku, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme marinádu, kterou napůl upečené kuře na mase potřeme. Necháme zaudit ještě dalších 20–25 minut.
05.Před servírováním vyndáme brambory a i se slupkou je rozšťoucháme s bylinkovým máslem, čerstvým kozím sýrem, lahůdkovou cibulkou, solí a pepřem.
Servírujeme celé kuře doprostřed stolu, s miskou šťouchaných brambor a grilovanou zeleninou.
Jak připravit grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT