Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Potřebujeme:  grill, uhlí, silikonový štětec, odštěpky z tvrdého dřeva, šťouchadlo

Suroviny:

  • celé vykuchané kuře
  • bylinkové máslo
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • brambory
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron (šťáva + kůra)
  • čerstvý kozí sýr
  • lahůdková cibulka
  • grilovaná zelenina

Postup:

Kuřeti ostrým nožem (nebo nůžkami na drůbež) odřízneme konce křídel a vyřízneme páteř.

Tip: Z páteře a křídel nebo zbylých kostí můžete připravit polévku nebo vývar.

Kuře rozevřeme a pod kůži vložíme bylinkové máslo. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, vmasírujeme koření a vložíme do středně vyhřáté části grilu kostmi na rošt.

K masu přidáme i syrové očištěné brambory. Zavřeme poklop a pečeme asi 30 minut. V průběhu dvakrát otočíme.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Poté z hořčice, nasekaného tymiánu, prolisovaného česneku, citronové šťávy a nastrouhané kůry připravíme marinádu, kterou napůl upečené kuře na mase potřeme. Necháme zaudit ještě dalších 20–25 minut.

Před servírováním vyndáme brambory a i se slupkou je rozšťoucháme s bylinkovým máslem, čerstvým kozím sýrem, lahůdkovou cibulkou, solí a pepřem.

Servírujeme celé kuře doprostřed stolu, s miskou šťouchaných brambor a grilovanou zeleninou.

Tip: Jak připravit grilovanou zeleninu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 26 dny
    budu klidně grilovat do prosince , vypadá to skvěle, už se těším.

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 80 dny
    Už je přegrilováno, tak už taky něco jiného

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.