Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tajemství dobrého a chutného rizota se skrývá v použitém druhu rýže, který musí obsahovat větší množství škrobu. Díky tomu má pokrm jemnou krémovou konzistenci. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, na co byste během přípravy rizota měli dávat pozor a také jak rizoto podávat.

 

Recept na přípravu rizota s krevetami pro 4 osoby

Suroviny:

  • olivový olej
  • 50 g šalotky
  • 150 g rýže Arborio
  • 50 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 350 ml rybího vývaru
  • šafrán nebo sépiové barvivo
  • 20 g másla
  • 10 g sýra grana padano
  • 8 krevet
  • pepř
  • česnek a čerstvé bylinky dle chuti
  • zelený chřest a cherry rajčata na podávání

Postup:

V hrnci rozehřejte olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypte rýži a zarestujte. Podlijte vínem a nechte krátce provařit. Osolte a přilijte vývar. Vždy počkejte, až se vývar vstřebá do rýže a teprve poté přilijte další vývar. Přidejte šafrán nebo sépiové barvivo a promíchejte. Rýži uvařte al dente.

Očištěné a oloupané krevety osolte, opepřete a opečte v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, nasekané bylinky a trochu másla. Na konec vložte do pánve spařený zelený chřest a cherry rajčata.

Jakmile bude rýže hotová, vmíchejte do rizota máslo a nastrouhaný sýr. Rizoto a krevety se zeleninou podávejte v hlubším talíři.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.