
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Tajemství dobrého a chutného rizota se skrývá v použitém druhu rýže, který musí obsahovat větší množství škrobu. Díky tomu má pokrm jemnou krémovou konzistenci. Podívejte se na naše video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, na co byste během přípravy rizota měli dávat pozor a také jak rizoto podávat.
Recept na přípravu rizota s krevetami pro 4 osoby
Suroviny:
- olivový olej
- 50 g šalotky
- 150 g rýže Arborio
- 50 ml suchého bílého vína
- sůl
- 350 ml rybího vývaru
- šafrán nebo sépiové barvivo
- 20 g másla
- 10 g sýra grana padano
- 8 krevet
- pepř
- česnek a čerstvé bylinky dle chuti
- zelený chřest a cherry rajčata na podávání
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme rýži, zarestujeme, odlijeme vínem a necháme krátce provařit. Osolíme a přilijeme vývar. Vždy počkáme, až se vývar vstřebá do rýže a teprve poté přilijeme další vývar. Přidáme šafrán nebo sépiové barvivo a promícháme. Rýži vaříme al dente.
Očištěné a oloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, nasekané bylinky a trochu másla. Na konec vložíme do pánve spařený zelený chřest a cherry rajčata.
Jakmile bude rýže hotová, vmícháme do rizota máslo a nastrouhaný sýr. Rizoto a krevety se zeleninou podáváme v hlubším talíři.
Komentáře (0)
zobrazit vše