Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Tajemství dobrého a chutného rizota se skrývá v použitém druhu rýže, který musí obsahovat větší množství škrobu. Díky tomu má pokrm jemnou krémovou konzistenci. Roman Paulus vám ukáže, na co byste během přípravy rizota měli dávat pozor a také jak rizoto podávat.
Energie
1 407 kJ / 336 kcal
Bílkoviny
18,10 g
Tuky
9,00 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
43,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme rýži, zarestujeme, odlijeme vínem a necháme krátce provařit. Osolíme a přilijeme vývar. Vždy počkáme, až se vývar vstřebá do rýže a teprve poté přilijeme další vývar. Přidáme šafrán nebo sépiové barvivo a promícháme. Rýži vaříme al dente.
02.Jakmile bude rýže hotová, vmícháme do rizota máslo a nastrouhaný sýr. Rizoto a krevety se zeleninou podáváme v hlubším talíři.
03.Očištěné a oloupané krevety osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, nasekané bylinky a trochu másla. Na konec vložíme do pánve spařený zelený chřest a cherry rajčata.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT