
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Máte přebytek rebarbory a přemýšlíte, jak ji zpracovat? Pokud nevíte, co s rebarborou, udělejte si rebarborový džem a uchovejte si tuhle zdravou zeleninu i na zimu. Jak na to vám prozradí Roman Paulus ve snadném receptu Kulinářské akademie Lidlu. Poradí i jak vyvařit sklenice, jestli rebarboru loupat a co její chuť pozvedne k dokonalosti. Zkuste si s námi udělat neobvyklý, lehce pikantní džem a uvidíte, že se rychle zařadí mezi vaše oblíbené marmelády.
Recept na rebarborový džem
Potřebujeme: sklenice na džem, struhadlo
Suroviny:
- 500 g rebarbory
- 30 g zázvoru
- 200 g jablek
- 250 ml vody
- 1 citron (šťáva)
- 220 g krupicového cukru
Postup:
Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé asi 0,5 cm široké plátky (loupat nemusíme), vložíme do hrnce, přidáme najemno nakrájený zázvor, nastrouhané jablko a podlijeme vodou. Za stálého míchání povaříme. Přidáme cukr, šťávu z citronu a mícháme dál. Necháme vařit 15-20 minut do zhoustnutí.
Plníme do předem vyvařených ještě horkých skleniček, po naplnění obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Skladujeme ve spíži nebo ve sklepě a po otevření v lednici.
TIP: Jak zjistit, jestli už je džem dost hustý? Trochu ho dejte na studený talíř a nechte v lednici vychladnout.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 240 dny
Dotaz: Manželka dělá obdobným způsobem také rebarborový dchutný džem, ale stále naříká, že je pracné loupání těch stonků. Zde píšete, že se to dělat nemusí - opravdu to lze dělat bez loupání řapíků? zdravím J. Vobořil
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 239 dny
Dobrý den, řapíky je vždy lepší oloupat. Zbavíte se tak silných vláken na okrajích. Pokud však máte mladé řapíky a vlákna vám tolik starostí nedělají, můžete je nechat. Nezapomeňte však zeleninu pořádně umýt a džem raději rozmixovat. Dobrou chuť.
zobrazit vše