Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Musíte si totiž na něj vyhradit alespoň osm hodin. Šéfkuchař Roman Paulus vám ale dokáže, že to čekání rozhodně stojí za to. Výsledkem bude skvělé grilované hovězí hrudí naložené v suché marinádě z koření. Kromě toho, že se naučíte přesný postup pomalého grilování (ideálně v dvojkomorovém grilu), dostanete i tip, jak s výsledným masem pracovat – můžete si připravit třeba sendviče s masem, zelným salátem s křenem, polníčkem a česnekovou omáčkou

Recept na pomalu grilované hovězí hrudí

Potřebujeme:  grill, uhlí, pečicí papír, alobal, špejle

Suroviny:

  • 1 kg hovězího hrudí
  • špaldové bulky na hamburgery
  • česneková omáčka Grill&Fun
  • 500 g bílého zelí
  • 50 g čerstvého křenu
  • 1 citron (šťáva)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa
  • čerstvý polníček

Kořenicí směs (RUB):

  • 750 g soli
  • 160 g mletého černého pepře
  • 160 g drceného kmínu
  • 300 g sušeného česneku
  • 300 g sušené cibule

Postup:

Sůl, mletý pepř, drcený kmín, sušený česnek a cibuli důkladně promícháme a ve směsi obalíme celý kus masa. Necháme marinovat v lednici ideálně 1–2 týdny.

Tip: Pokud maso připravujeme na poslední chvíli, můžete ho grilovat ihned. Připravíte se ale o chuť koření, které se během týdne v mase krásně vpije.

Následně vložíme do grilu a necháme udit při 180 °C asi 4 hodiny dle velikosti masa.

Poté maso zabalíme do pečicího papíru a alobalu a necháme další asi 4 hodiny pomalu při 130 °C dopéct.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Z hotového masa nakrájíme plátky. Rozpečeme housku na hamburgery, kterou potřeme česnekovou omáčkou, ochutíme zelným salátem s křenem, několika listy polníčku a plátky masa. Housku přiklopíme vrchní půlkou a spíchneme špejlí.

Tip: Jak připravit špaldové bulky na hamburgery se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Jak připravit zelný salát s křenem?

Bílé zelí nakrouháme a smícháme s nastrouhaným čerstvým křenem. Z cukru, soli, octa a citronové šťávy připravíme zálivku, kterou promícháme se salátem.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 15 dny
    Nejsou už jiné recepty než grilování?

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 14 dny
    Dobrý den, léto, a zvláště to příjemné letošní, je ve znamení grilování. Několik receptů ještě očekávat můžete, ale následně se vrátíme opět do staré dobré kuchyně ;-) A v zimně, až Vám bude chybět sluníčko a vůně grilu, si naše recepty jistě ještě rád připomenete ;-) Pokud byste si rád podle našich receptů zavařil v kuchyni už dnes, koukněte na naše starší recepty, je opravdu z čeho vybírat ;-) Co třeba zkusit něco z Asijské kuchyně? https://kuchynelidlu.cz/recepty?SearchQuery=&category=asijska-kuchyne

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.