Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Cukrová poleva je hotová během několika minut a přitom bezvadně pozvedne každý cukrářský recept. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede celou přípravou za méně než dvě minuty. Hotovou polevu pak využijete například při přípravě punčových řezů, ale hlavně při zdobení žloutkových věnečků, karamelových větrníků nebo dalších dezertů z odpalovaného těsta.

Recept na polevu na věnečky a punčový řez

 

Potřebujeme:  metlička       

Suroviny:

  • 300 g krupicového cukru
  • 300 g moučkového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce octa

 

Postup:

Cukry, vodu a ocet vaříme 8–10 minut, dokud nevznikne hustý sirup. Následně horký sirup přelijeme do misky ve studené vodní lázni (do větší misky se studenou vodou vložte menší misku s polevou tak, aby menší byla ponořená, ale aby voda nenatekla dovnitř) a za stálého míchání necháme vychladnout, dokud nezbělá.

Hotovou polevou zdobíme žloutkové věnečky nebo třeba punčový řez.

 

Jak připravit žloutkové věnečky?

Podrobný video recept na odpalované těsto a pečení věnečků/labutí najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ty naplňte vanilkovo-pudinkovým krémem podle osvědčeného receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Pak už stačí ozdobit polevou a můžeme si pochutnat.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.