Poleva na věnečky a punčový řez
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Cukrová poleva je hotová během několika minut a přitom bezvadně pozvedne každý cukrářský recept. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede celou přípravou za méně než dvě minuty. Hotovou polevu pak využijete například při přípravě punčových řezů, ale hlavně při zdobení žloutkových věnečků, karamelových větrníků nebo dalších dezertů z odpalovaného těsta.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na polevu na věnečky a punčový řez

  • 300 g krupicového cukru
  • 300 g moučkového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 × lžíce octa

Orientační nutriční hodnoty

Energie

10 064 kJ / 2 405 kcal

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

600,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukry, vodu a ocet vaříme 8–10 minut, dokud nevznikne hustý sirup. Následně horký sirup přelijeme do misky ve studené vodní lázni (do větší misky se studenou vodou vložte menší misku s polevou tak, aby menší byla ponořená, ale aby voda nenatekla dovnitř) a za stálého míchání necháme vychladnout, dokud nezbělá.

02.Hotovou polevou zdobíme žloutkové věnečky nebo třeba punčový řez.

Jak připravit žloutkové věnečky?

Podrobný video recept na odpalované těsto a pečení věnečků/labutí najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ty naplňte vanilkovo-pudinkovým krémem podle osvědčeného receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Pak už stačí ozdobit polevou a můžeme si pochutnat.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo