Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Pistáciové košíčky

Nejlepší vánoční cukroví pro každého milovníka nadýchaných krémů! Jednoduchý recept na pistáciové košíčky vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak připravit vynikající křehké těsto, jak udělat košíčky opravdu hluboké a jak na lahodný pistáciový krém jen za 3 surovin. Cukroví na Vánoce nikdy nebylo snadnější a s našimi videi ho zvládnete nejen vy, ale i vaše děti. Tak rozehřejte purpuru a pusťte se do pečení.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 125 g másla
  • čočka na zatížení
  • strouhané pistácie na ozdobu

Krém

  • 500 g másla
  • 100 g pistáciové pasty
  • 60 g moučkového cukru
  • kuchyňský robot
  • potravinová fólie
  • váleček
  • kulaté vykrajovátko
  • formičky na košíčky
  • alobal
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou

POSTUP

Z mouky, cukrů a másla vypracujeme těsto (předmícháme v kuchyňském robotu a dokončíme ručně, nebo těsto zpracujeme celé ručně), které rozdělíme do dvou asi 5 cm vysokých kvádrů, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) odpočinout. Ze studeného těsta vyválíme asi 3 mm tlustý plát, vykrájíme kolečka, které vtlačujeme do košíčkových formiček, přikryjeme alobalem, zatížíme čočkou a pečeme při 170 °C asi 7 minut do růžova.

TIP: Košíčky si můžeme napéct do zásoby a naplnit je, až když nás přepadne mlsná nebo nečekaná návštěva.

Z másla, pistáciové pasty a cukru vyšleháme krém, který nandáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme do vychladlých košíčků, posypeme nesolenými nasekanými pistáciemi a necháme zatuhnout. Skladujeme v lednici.

TIP: Pistáciovou pastu můžete nahradit najemno mletými pistáciemi.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU