Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ořechy lze použít na přípravu moučníků, ve slané kuchyni, ale i jen tak jako zobání. Kromě toho, že jsou dobré, mají i řadu pozitivních účinků na naše zdraví. V obchodech si můžete koupit nejrůznější směsi, ale napadlo vás připravit si originální domácí směs? Kulinářská akademie Lidlu a Roman Paulus vám poradí, jak na to! Získáte tak recept na skvělou chuťovku, od které se nebudete moci odtrhnout (zvlášť u televize).

Recept na pikantní ořechy

Suroviny

  • 200 g nesolených a nepražených arašídů
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g dýňových semínek
  • 60 g lískových ořechů
  • 3 g římského kmínu
  • 10 g madras kari
  • 5 g směsi cajunského koření
  • 5 g soli
  • 3 g mletého chilli
  • 28 g javorového sirupu
  • 2 ks bílků

Postup

Arašídy, vlašské ořechy, dýňová semínka, lískové ořechy smíchejte s kořením, přilijte javorový sirup a na konec vmíchejte sníh z bílků.

Hotovou směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený a sušte v troubě rozehřáté na 110 °C 10 – 15 minut. Poté dobře promíchejte a pečte dalších 10 minut (tento postup ještě dvakrát opakujte). Následně snižte teplotu na 70 °C a dosušujte asi 30 minut.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.