Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Tradiční a opravdu autentický recept na Pho Bo přímo z Hanoje. Jak hovězí vývar Pho uvařit nám ukáže šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Naučí nás recept na vietnamskou polévku s nudlemi získaný od místních šéfkuchařů v hanojské škole vaření, prozradí nám, jaké koření dodává vývaru Pho nezaměnitelnou chuť i s čím vším legendární vietnamskou polévku podávat, abychom si připadali jako na exotické dovolené. Připravte si hovězí, ale i vepřové maso, rýžové nudle a spoustu čerstvých bylinek a uvařte si doma tolik oblíbenou polévku z asijských restaurací.

Recept na Pho Bo - vietnamskou hovězí polévku s nudlemi

Potřebujeme:  kovové sítko             

Suroviny:

Polévka:

  • 3 l vody
  • 2 kg hovězích kostí
  • 1 vepřová nožička
  • 70 g celeru
  • 1 kořenová petržel
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 500 g hovězího hrudí
  • 4 šalotky
  • 2 cm velký kousek zázvoru
  • rostlinný olej
  • 1 celá skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 asijský kardamom
  • 1 lžička rybí omáčky

Servírování:

  • 600 g vařených širokých rýžových nudlí
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 200 g hovězí svíčkové
  • sójové výhonky
  • 1 cibule
  • čerstvá asijská bazalka
  • čerstvý koriandr
  • 1 lahůdková cibulka
  • pálivé papričky
  • 1 limetka
  • vietnamská omáčka k namáčení závitků

Postup:

Kosti a nožičku dobře propláchneme ve studené vodě a 20-25 minut pečeme v troubě rozpálené na 200 °C. Pečené kosti a nožičku přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli a dáme vařit. Na začátku vaření sbíráme pěnu, později, asi po 30 minutách varu, přidáme hovězí hrudí, které vaříme do měkka asi 2 hodiny. Měkké maso vyndáme, necháme vychladnout, poté zamrazíme a zmrzlé krájíme na tenké plátky. Vývar vaříme celkem 6-8 hodin, následně scedíme.

Zázvor a šalotku necháme lehce spálit na grilu, nebo ožehneme plamenem, dáme do studené vody, rukama očistíme a opláchneme.

Na oleji orestujeme koření (skořice, asijský kardamom a badyán), přidáme očištěný celý zázvor a šalotku a ještě jednou krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru smíchaným s rybí omáčkou a celý obsah pánve přidáme ke scezenému vývaru. Vše vaříme ještě asi 10 minut a můžeme podávat.

Servírování:

Nudle uvaříme dle návodu.

Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky a marinujeme lžičkou rybí omáčky.

Před podáváním nudle v cedníku ohřejeme v horké vodě a nakrájenou hovězí svíčkovou také v cedníku krátce povaříme (asi 1 minutu) v již hotovém vroucím vývaru.

Do hluboké misky dáme nudle, hovězí hrudí i svíčkovou, doplníme sójovými výhonky, cibulí na nudličky, bylinkami, přelijeme vývarem a posypeme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Zvlášť podáváme nakrájené chilli, limetku a vietnamskou omáčku.

Tip: Jak připravit vietnamskou omáčku podávanou k Pho Bo se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Komentáře (1)

  • Host

    Host
    přidáno před 19 dny
    Jako že rebarbora kilo za kilo??? šílené...

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.