Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pro dýňové pesto je charakteristická intenzivní zelená barva dýňových semínek. Pesto z dýňových semínek se skvěle hodí k těstovinám či nokům. Výraznou chuť dýně můžete zjemnit spojením pesta s ricottou. Pesto můžete uchovávat v lednici až několik týdnů. Bude skvělou záchranou, objeví-li se nečekaná návštěva nebo Vám dojdou nápady na oběd.

 

Recept na přípravu pesta z dýňových semínek

Suroviny:

  • 1 stroužek česneku
  • 100 g oloupaných dýňových semínek
  • ½ svazku bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 ml dýňového oleje
  • 2 lžíce parmezánu

Postup:

Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidámte dýňová semínka, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přilijeme olivový a dýňový olej a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.