
podívejte se na video
Pro dýňové pesto je charakteristická intenzivní zelená barva dýňových semínek. Pesto z dýňových semínek se skvěle hodí k těstovinám či nokům. Výraznou chuť dýně můžete zjemnit spojením pesta s ricottou. Pesto můžete uchovávat v lednici až několik týdnů. Bude skvělou záchranou, objeví-li se nečekaná návštěva nebo Vám dojdou nápady na oběd.
Recept na přípravu pesta z dýňových semínek
Suroviny:
- 1 stroužek česneku
- 100 g oloupaných dýňových semínek
- ½ svazku bazalky
- sůl
- pepř
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 50 ml dýňového oleje
- 2 lžíce parmezánu
Postup:
Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidámte dýňová semínka, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přilijeme olivový a dýňový olej a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).
Komentáře (0)
zobrazit vše