Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Holandská omáčka je velice jemná, nadýchaná a její chuť skvěle doplňuje jak masa a ryby, tak zeleninu. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak připravit holandskou omáčku a servírovat ji jako pěnu. Její chuť pak bude ještě jemnější a zároveň poslouží i jako ozdoba na talíři.

 

Recept na přípravu holandské omáčky

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 100 ml přepuštěného másla
  • šťáva z ½ citronu

Postup:

Žloutky vložíme do mísy, přilijeme víno, osolíme a šleháme nad vodní lázní do husté pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo a dochutíme citronovou šťávou. Naplníme do sifonové láhve, vložíme 2 bombičky a servírujeme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.