
podívejte se na video
Holandská omáčka je velice jemná, nadýchaná a její chuť skvěle doplňuje jak masa a ryby, tak zeleninu. Podívejte se na trik Romana Pauluse, jak připravit holandskou omáčku a servírovat ji jako pěnu. Její chuť pak bude ještě jemnější a zároveň poslouží i jako ozdoba na talíři.
Recept na přípravu holandské omáčky
Suroviny
- 2 žloutky
- 50 ml suchého bílého vína
- sůl
- 100 ml přepuštěného másla
- šťáva z ½ citronu
Postup
Žloutky vložíme do mísy, přilijeme víno, osolíme a šleháme nad vodní lázní do husté pěny. Za stálého šlehání postupně přiléváme přepuštěné máslo a dochutíme citronovou šťávou. Naplníme do sifonové láhve, vložíme 2 bombičky a servírujeme.
Komentáře (0)
zobrazit vše