Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Základní recept na lahodné, jemné a šťavnaté srnčí maso ze hřbetu trvá jen pár minut. Připravte si čerstvé bylinky, olivový olej a podívejte se na video šéfkuchaře Romana Pauluse v Kulinářské akademii Lidlu. Prozradí vám, jak upéct srnčí maso, aby zůstalo šťavnaté, jaké bylinky se k němu hodí a ty nejlepší přílohy, které chuť vysoké dokonale podtrhnou. Podívejte se na náš recept a uvařte si zvěřinu tak, jak to dělají v těch nejlepších restauracích.

Recept na pečený srnčí hřbet na přírodno

Potřebujeme:  alobal

Suroviny:

Srnčí hřbet:

  • vykostěné a očištěné maso ze srnčího hřbetu
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián

Příloha:

Postup:

Očištěné maso ze srnčího hřbetu osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

Tip: Jak očistit srnčí hřbet najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Při opékání přidáme do pánve čerstvý rozmarýn a tymián a maso necháme zatáhnout ze všech stran – nepropékáme dlouho. Celý obsah pánve přendáme do pekáče, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 5-7 minut podle tloušťky masa. Po vyndání maso přendáme na studený talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 5-7 minut odpočívat.

Servírujeme nakrájené na plátky a znovu lehce osolené s opečeným černým kořenem, batátovou kaší, omáčkou z portského vína a chipsy z černého kořene.

Tip: Jak připravit batátovou kaši (ze sladkých brambor), opečený černý kořen, chipsy z černého kořene a omáčku z portského vína se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.