Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 478 kJ / 592 kcal
Bílkoviny
9,80 g
Tuky
37,60 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
34,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na jedné lžíci másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme portské víno a necháme zredukovat na sirup, přibližně na polovinu objemu.
02.Podlijeme omáčkou demi-glace, přidáme bylinky a svaříme na potřebnou konzistenci.
03.Tip: Jak připravit demi-glace se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Nakonec procedíme a zjemníme zbylými dvěma lžícemi studeného másla
05.Podáváme ke zvěřině nebo hovězímu masu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT