Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Co připravit ze sladkých brambor neboli batátů? Uvařte si jemnou batátovou kaši, skvělou krémovou přílohu ke zvěřině nebo krůtím prsům. Jak na to, vám ukáže Roman Paulus v receptu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se i tip na tajnou ingredienci pro dokonalou chuť a návod na velmi snadnou přípravu. Kaše ze sladkých brambor vás okouzlí a díky nezvyklé chuti se skvěle hodí i pro děti. Zkuste ji ještě dnes!

Recept na kaši ze sladkých brambor

Potřebujeme:  mixér, kovové sítko

Suroviny:

  • sůl
  • 700 g sladkých brambor 
  • 30 g másla
  • 80 ml smetany (33 % tuku)
  • 80 ml pomerančové šťávy

Postup:

Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit v lehce osolené vodě do měkka. Po uvaření scedíme a přendáme do mixéru. Osolíme, přidáme máslo, ohřátou smetanu, převařenou pomerančovou šťávu a rozmixujeme.

Pokud se brambory špatně mixují, přidejte pomerančový džus a smetanu.

Hotovou kaši podáváme jako přílohu ke zvěřině nebo krůtímu prsu, s těmi chutná nejlépe ;-)

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.