Kaše ze sladkých brambor
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Co připravit ze sladkých brambor neboli batátů? Uvařte si jemnou batátovou kaši, skvělou krémovou přílohu ke zvěřině nebo krůtím prsům. Jak na to, vám ukáže Roman Paulus v receptu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se i tip na tajnou ingredienci pro dokonalou chuť a návod na velmi snadnou přípravu. Kaše ze sladkých brambor vás okouzlí a díky nezvyklé chuti se skvěle hodí i pro děti. Zkuste ji ještě dnes!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na kaši ze sladkých brambor

  • sůl
  • 700 g sladkých brambor
  • 30 g másla
  • 80 ml smetany (33 % tuku)
  • 80 ml pomerančové šťávy

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 620 kJ / 1 104 kcal

Bílkoviny

13,50 g

Tuky

51,20 g

Vláknina

21,20 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

151,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit v lehce osolené vodě do měkka. Po uvaření scedíme a přendáme do mixéru. Osolíme, přidáme máslo, ohřátou smetanu, převařenou pomerančovou šťávu a rozmixujeme.

02.Pokud se brambory špatně mixují, přidejte pomerančový džus a smetanu.

03.Hotovou kaši podáváme jako přílohu ke zvěřině nebo krůtímu prsu, s těmi chutná nejlépe ;-)

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo