Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Panna cotta je vedle tiramisu snad nejoblíbenější italský moučník. A jak je pro italskou kuchyni typické, ani tento dezert Vám nedá moc zabrat. „Vařená smetana“, jak zní název tohoto dezertu v překladu, trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Panna cottu můžete doplnit libovolným ovocem a vždy bude chutnat báječně.

 

Recept na přípravu panna cotty

Suroviny:

  • 6 plátků želatiny
  • 1 l čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 360 g cukru krupice
  • 2 vanilkové lusky
  • 500 ml ušlehané smetany
  • jahodová omáčka na ozdobu
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

Postup:

Želatinu namočíme do studené vody. Neušlehanou smetanu vlijeme do rendlíku a přisypeme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme semínka, společně s luskem přidáme do rendlíku a zahříváme, až se rozpustí cukr. Přidáme vyždímanou želatinu, necháme rozpustit a přecedíme přes sítko. Takto připravený základ vychladíme v lázni se studenou vodou, poté vmícháme po částech ušlehanou smetanu.

Panna cottu naplníme do skleniček a necháme ztuhnout v lednici. Dozdobíme jahodovou omáčkou, drobným ovocem a snítkou máty.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.