Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Těsto ze tří surovin, krém ze dvou a čokoládová poleva. Jednoduché ořechové tyčinky s karamelovým krémem - to je tradiční vánoční cukroví, které zvládne opravdu každý a přitom překvapí svou neodolatelnou chutí. Jednoduchý recept vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak na lahodné a přitom rychlé ořechové těsto, jak připravit ten nejlepší krém jen ze dvou surovin i inspiraci, jak snadno ozdobit cukroví. Tak si nachystejte karamelové kondenzované mléko, vlašské ořechy a sváteční náladu a pusťte se s námi do pečení!

Recept na ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou

Potřebujeme:  pečicí papír, cukrářský sáček s ozdobnou špičkou, kuchyňský robot

Suroviny:

Těsto

  • 500 g vlašských ořechů
  • 5 vajec (5 bílků + 1 žloutek)
  • 200 g moučkového cukru

Náplň

  • 250 g másla
  • 125 g karamelového kondenzovaného mléka

Čokoládová poleva

  • 400 g hořké čokolády (52 %)
  • 280 g ztuženého tuku

Postup:

Vlašské ořechy nasekáme najemno a z ořechů, vajec a cukru vypracujeme lepivé těsto, které necháme 10-15 minut odstát a naplníme do cukrářského sáčku s zdobicí špičkou.

Na pečicí papír vytvoříme malé tyčinky, které krátce (6-7 minut) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zespoda zlaté. Necháme je vychladnout.

Krém připravíme smícháním změklého másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Necháme zatuhnout v lednici.

Krém naneseme na vychladlé tyčinky, necháme zchladit v lednici či krátce v mrazničce a nakonec ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v lednici.

TIP: Jak vytvořit domácí čokoládovou polevu i s papírovým kornoutkem se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.