
- Vánoční cukroví
- Išlské dortíčky
- Myslivecké knoflíčky
- Žabí hubičky
- Vanilkové rohlíčky
- Medvědí tlapky
- Mandlové sušenky
- Vánoční hvězdičky
- Citronové tyčinky
- Rumová tlačenka
- Nepečené kokosové kuličky
- Sněhové pusinky
- Vánočka
- Pistáciové košíčky
- Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
- Ořechové košíčky s višněmi
- Bílková poleva na perníčky
- Sušenky ve sklenici
- Domácí Mozartovy koule
- Sádlové koláčky s povidly
- Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
- Pařížské trubičky s krémem a pistáciemi
- Pistáciové bochánky se slaným karamelem
- Nepečená kakaovo-vanilková roláda
- Nepečené citronové kostičky
- Medovníkové koule
Těsto ze tří surovin, krém ze dvou a čokoládová poleva. Jednoduché ořechové tyčinky s karamelovým krémem - to je tradiční vánoční cukroví, které zvládne opravdu každý a přitom překvapí svou neodolatelnou chutí. Jednoduchý recept vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak na lahodné a přitom rychlé ořechové těsto, jak připravit ten nejlepší krém jen ze dvou surovin i inspiraci, jak snadno ozdobit cukroví. Tak si nachystejte karamelové kondenzované mléko, vlašské ořechy a sváteční náladu a pusťte se s námi do pečení!
Recept na ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou
Potřebujeme: pečicí papír, cukrářský sáček s ozdobnou špičkou, kuchyňský robot
Suroviny:
Těsto
- 500 g vlašských ořechů
- 5 vajec (5 bílků + 1 žloutek)
- 200 g moučkového cukru
Náplň
- 250 g másla
- 125 g karamelového kondenzovaného mléka
Čokoládová poleva
- 400 g hořké čokolády (52 %)
- 280 g ztuženého tuku
Postup:
Vlašské ořechy nasekáme najemno a z ořechů, vajec a cukru vypracujeme lepivé těsto, které necháme 10-15 minut odstát a naplníme do cukrářského sáčku s zdobicí špičkou.
Na pečicí papír vytvoříme malé tyčinky, které krátce (6-7 minut) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zespoda zlaté. Necháme je vychladnout.
Krém připravíme smícháním změklého másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Necháme zatuhnout v lednici.
Krém naneseme na vychladlé tyčinky, necháme zchladit v lednici či krátce v mrazničce a nakonec ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v lednici.
TIP: Jak vytvořit domácí čokoládovou polevu i s papírovým kornoutkem se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Komentáře (0)
zobrazit vše