Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Máte rádi kešu? Kdo by neměl! Šéfkuchař Roman Paulus připravil právě z těchto ořechů výborné ořechové máslo, na které vám budou stačit pouze dvě suroviny – restované kešu oříšky a trocha kokosového oleje. Pak si vystačíte už jen s mixérem. Na výsledku si můžete pochutnat jen tak, když si máslo namažete na čerstvý chléb, ale také se skvěle hodí do všemožných dezertů, zmrzlin, do ovesné kaše ale i třeba do zeleninových krémů.

Recept na ořechové máslo z restovaných kešu

Suroviny:

  • 450 g nesolených kešu ořechů
  • 4 lžíce kokosového oleje

Postup:

Ořechy nejprve orestujeme v pánvi bez oleje, nebo v rozpálené troubě na plechu. Následně ještě teplé rozmixujeme na drobenku. Teprve poté přidáme kokosový olej a rozsekáme na pastu. Máslo přendáme do čisté uzavíratelné sklenice a uskladníme v lednici.

K čemu použít kešu máslo?

Čerstvé a ještě teplé je výborné na tmavém chlebu ke svačině. Studenou ořechovou pastu ale využijete i do polévek, na pečení dezertů ale i do ranní kaše k snídani.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.