
podívejte se na video
Choron omáčka je další omáčkou, jejímž základem je holandská omáčka. Je ochucena rajským protlakem a její chuť skvěle podtrhnou čerstvé bylinky, např. pažitka, estragon, tymián nebo rozmarýn. Omáčka choron se nejvíce hodí ke grilovanému hovězímu. Jak na její přípravu, se dozvíte z následujícího videa s Romanem Paulusem.
Recept na přípravu omáčky choron
Suroviny:
- 2 žloutky
- 50 ml suchého bílého vína
- 3 kuličky celého pepře
- 2 bobkové listy
- 1 a ½ šalotky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml přepuštěného másla
- sůl
- pepř
- čerstvý estragon
- čerstvá pažitka
Postup:
Žloutky a redukci z bílého vína, šalotky a divokého koření vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Přidáme protlak a postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme nakrájenou pažitkou a estragonem, osolíme a opepříme.
Komentáře (0)
zobrazit vše