Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Choron omáčka je další omáčkou, jejímž základem je holandská omáčka. Je ochucena rajským protlakem a její chuť skvěle podtrhnou čerstvé bylinky, např. pažitka, estragon, tymián nebo rozmarýn. Omáčka choron se nejvíce hodí ke grilovanému hovězímu. Jak na její přípravu, se dozvíte z následujícího videa s Romanem Paulusem.

 

Recept na přípravu omáčky choron

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 3 kuličky celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 a ½ šalotky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý estragon
  • čerstvá pažitka

Postup:

Žloutky a redukci z bílého vína, šalotky a divokého koření vyšleháme nad vodní lázní do pěny. Přidáme protlak a postupně zašleháme přepuštěné máslo. Odstavíme z vodní lázně, dochutíme nakrájenou pažitkou a estragonem, osolíme a opepříme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.