
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Velikonoční nádivka
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Maso a ovoce se skvěle doplňují. Pamatujte na to i během plánování velikonočního menu. Pokud máte rádi sladko-slané chutě, nádivka se sušenými meruňkami a brusinkami Romana Pauluse je pro vás jako stvořená. Hodí se jako příloha, ale i jako samostatné jídlo nejen o svátcích. A jak ji připravit? Díky následujícímu videu Kulinářské akademie Lidlu budete mít detailní přehled o celém postupu: od restování anglické slaniny, přes dochucování až po pečení. Navíc se dozvíte, že nádivku můžete péct hned několika způsoby. S touto nádivkou bude každý den sváteční.
Nádivka se sušeným ovocem
Suroviny
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 125 g másla
- 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
- 450 g veky nebo rohlíků
- sůl
- pepř
- špetku muškátového oříšku
- 100 g mandlí
- 75 g sušených meruněk
- 75 g sušených brusinek
- 5 vajec “M“
- 1 hrst nasekané listové petržele
- sádlo na vymazání
- strouhanka na vysypání
Postup
Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme usušit.
Do rozehřáté pánve vložíme slaninu nakrájenou na kostičky, po chvilce i nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme máslo, necháme rozpustit a přilijeme studené mléko, které v pánvi necháme krátce prohřát.
Do mísy připravíme usušené pečivo, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem, přidáme nadrobno nakrájené orestované mandle, sušené meruňky, sušené brusinky, přelijeme směsí z pánve a necháme krátce odstát.
Asi po 5 minutách přidáme žloutky, sekanou listovou petržel a opatrně zapracujeme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Hotovou směs plníme do forem.
Křupavá varianta – formu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
Vláčná varianta – formu vymažeme sádlem, vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a fólii uzavřeme.
Vkládáme do trouby předehřáté na 130 °C a pečeme dle velikosti formy. Malé formy asi 30 minut, velké až hodinu.
Hotovou nádivku vyndáme z trouby, necháme pár minut vychladnout a teprve poté vyklopíme a podáváme.
Komentáře (0)
zobrazit vše