
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
Dezert během několika minut na stole? Ano! Stačí mít připravené všechny suroviny ve spíži a žádná nečekaná návštěva vás nepřekvapí! Luxusní vzhled čokoládových trojúhelníků, čerstvých malin a lahodného krému z mascarpone vám však neudělá ostudu ani při slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte recept na malinovou pyramidu, která bude vždy trefou do černého. Dezert je křupavý, příjemně sladký a díky malinám i osvěžující. Podívejte se na videorecept Romana Pauluse a připravte si tento výjimečný dezert jak z luxusní cukrárny i u sebe doma.
Malinová pyramida
Potřebujeme: cukrářský sáček + ozdobná špička, štětec
Suroviny:
- 250 g mascarpone
- 50 g práškového cukru
- 50 ml 33% smetany
- rozpuštěná čokoláda na ozdobení
- 12 trojúhelníků z temperované čokolády
- asi 30 malin
- máta na ozdobu
- malinová omáčka na ozdobu
Postup:
Mascarpone ručně metličkou vyšleháme s cukrem a smetanou a naplníme jím cukrářský sáček s ozdobnou špičkou.
Na talíř nejdříve štětcem mázneme rozpuštěnou čokoládu, poté doprostřed naneseme pro upevnění trochu krému a na něj vrstvíme v tomto pořadí: trojúhelník čokolády (jak vytvořit čokoládový trojúhelník se dozvíte v naší Kulinářské akademii lidlu zde), krém, maliny, krém, trojúhelník čokolády, krém, maliny, krém, trojúhelník čokolády a celé to ozdobíme malým kopečkem krému navršku, do kterého zapíchneme vrcholek máty. Nakonec ozdobíme talíř puntíky z malinové omáčky.
Komentáře (0)
zobrazit vše