Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Dezert během několika minut na stole? Ano! Stačí mít připravené všechny suroviny ve spíži a žádná nečekaná návštěva vás nepřekvapí! Luxusní vzhled čokoládových trojúhelníků, čerstvých malin a lahodného krému z mascarpone vám však neudělá ostudu ani při slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte recept na malinovou pyramidu, která bude vždy trefou do černého. Dezert je křupavý, příjemně sladký a díky malinám i osvěžující. Podívejte se na videorecept Romana Pauluse a připravte si tento výjimečný dezert jak z luxusní cukrárny i u sebe doma.

Malinová pyramida

Potřebujeme

  • cukrářský sáček + ozdobná špička
  • štětec

Suroviny

  • 250 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • 50 ml 33% smetany
  • rozpuštěná čokoláda na ozdobení
  • 12 trojúhelníků z temperované čokolády
  • asi 30 malin
  • máta na ozdobu
  • malinová omáčka na ozdobu

Postup

Mascarpone ručně metličkou vyšleháme s cukrem a smetanou a naplníme jím cukrářský sáček s ozdobnou špičkou.

Na talíř nejdříve štětcem mázneme rozpuštěnou čokoládu, poté doprostřed naneseme pro upevnění trochu krému a na něj vrstvíme v tomto pořadí: trojúhelník čokolády (jak vytvořit čokoládový trojúhelník se dozvíte v naší Kulinářské akademii lidlu zde), krém, maliny, krém, trojúhelník čokolády, krém, maliny, krém, trojúhelník čokolády a celé to ozdobíme malým kopečkem krému navršku, do kterého zapíchneme vrcholek máty. Nakonec ozdobíme talíř puntíky z malinové omáčky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.