Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Maková náplň a šneci z listového těsta

Díky pár snadným receptům si můžete připadat jako profesionální cukráři. Jedním z nich je třeba maková náplň, která se skvěle hodí do buchet i koláčů. Je velmi snadná – potřebujete na ni jen několik surovin a tento video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Vychladlou náplň z máku můžete kromě tradičních dezertů použít i na makové šneky z listového těsta (blízcí příbuzní šneků skořicových). I recept na ně najdete ve videu. A nakonec nezapomeňte, že maková náplň chutná skvěle i samotná. Po malých lžičkách nebo rovnou velkých lžících.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maková náplň

  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 × lžíce moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 2 × lžíce tuzemáku
  • 100 g mletého máku
  • 2 × lžíce povidel
  • 100 g piškotů
  • špetka skořice

Šneci z listového těsta

  • 1 × balení listového těsta
  • 1 × vejce na pomazání
  • mixér
  • štětec
  • pečicí papír
  • špachtle

POSTUP

Maková náplň:

V horkém mléce krátce povaříme oba cukry, tuzemák a mletý mák. Stáhneme plamen, přidáme povidla, namleté piškoty, skořici a pomalu vaříme do zhoustnutí.

Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.

Šneci z listového těsta:

Plát listového těsta potřeme vychladlou makovou náplní (posledních 5 cm necháme bez náplně) a zarolujeme do rolády. Konec těsta bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, aby se roláda dobře zalepila. Necháme 10 minut ztuhnout v mrazničce.

Roládu nakrájíme na 12 kousků – šneků, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU