
- Ragú z lesního ovoce
- Palačinkové těsto
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Smažený bezový květ
- Bezová pěna
- Sladká pohanka
- Tvarohová pěna
- Koblihy s meruňkami na víně
- Čokoládové ozdoby
- Malinová pyramida
- Čokoládová poleva
- Medové perníčky
- Linecké cukroví
- Vosí hnízda
- Ořechové vafle se šlehačkou a ovocem
- Vanilkovo-pudinkový krém na žloutkové věnečky
- Poleva na věnečky a punčový řez
- Tvarohová náplň a rychlé zákusky s meruňkou
- Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
- Maková náplň a šneci z listového těsta
- Vanilková zmrzlina
- Zmrzlina ze slaného karamelu
- Podzimní dýňová zmrzlina
- Základní bílkovo-máslový krém
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Díky pár snadným receptům si můžete připadat jako profesionální cukráři. Jedním z nich je třeba maková náplň, která se skvěle hodí do buchet i koláčů. Je velmi snadná – potřebujete na ni jen několik surovin a tento video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Vychladlou náplň z máku můžete kromě tradičních dezertů použít i na makové šneky z listového těsta (blízcí příbuzní šneků skořicových). I recept na ně najdete ve videu. A nakonec nezapomeňte, že maková náplň chutná skvěle i samotná. Po malých lžičkách nebo rovnou velkých lžících.
Recept na makovou náplň a šneky z listového těsta
Potřebujeme: mixér, štětec, pečicí papír, špachtle
Suroviny:
Maková náplň:
- 200 ml plnotučného mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce tuzemáku
- 100 g mletého máku
- 2 lžíce povidel
- 100 g piškotů
- špetka skořice
Šneci z listového těsta:
- 1 balení listového těsta
- vejce na pomazání
Postup:
Maková náplň:
V horkém mléce krátce povaříme oba cukry, tuzemák a mletý mák. Stáhneme plamen, přidáme povidla, namleté piškoty, skořici a pomalu vaříme do zhoustnutí.
Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.
Šneci z listového těsta:
Plát listového těsta potřeme vychladlou makovou náplní (posledních 5 cm necháme bez náplně) a zarolujeme do rolády. Konec těsta bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, aby se roláda dobře zalepila. Necháme 10 minut ztuhnout v mrazničce.
Roládu nakrájíme na 12 kousků – šneků, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Komentáře (0)
zobrazit vše