Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
100 ml vlažného mléka, droždí a lžíci cukru důkladně promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Mezitím si připravíme náplň. Podrobný recept na makovou náplň najdete ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Mouku, změklé máslo, olej, sůl, 1 vejce, zbylé vlažné mléko, zbylý cukr a kvásek zpracujeme v robotu v hladké těsto, které necháme alespoň 30 minut na teplém místě nakynout.
Těsto rozdělíme na 3 kulaté bochánky a z každého vyválíme placku velikosti běžné pizzy. Na pečicí plech umístíme první placku těsta, potřeme ji půlkou makové náplně, na to položíme druhou vrstvou těsta, potřeme zbylou náplní a přiklopíme posledním plátem.
Doprostřed květu položíme skleničku a nařežeme „paprsky“ tak, abych dostali 16 dílků (na čtvrtiny, pak na osminy a pak ještě jednou). Paprsky zamotáme podle videa a přitiskneme k sobě. Odstraníme skleničku a necháme ještě alespoň 15 minut nakynout. Těsně před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 °C asi 25 minut.